Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ten blog je poněkud dlouhý a poněkud gulášovitý, takže čtenář neví, čeho se chytnout. Ale pokud bych měl odpovědět na otázku, kolikrát jsme chytřejší než lidi v době Rakouska-Uherska ve válce 1914-18, tak by řekl vůbec nejsme chytřejší, naopak - zatímco v té době nebylo zvykem likvidovat hromadně civilisty, dnes to nikoho moc neudivuje. Ano jsme rozhořčení, že někdo postřílí 300 pokojných bezbranných civilistů, ale to je asi tak všechno. Jedině že by to byl nový trend jak zmenšit přelidněné lidstvo....toť otázka, zatím ale na Rusi to vypadá tak, že Jeho Gosudarstvo chce dobýt kus Ukrajiny a zbytek rozmlátit. Taková zóna nikoho mezi námi a jimi.

1 0
možnosti
Foto

Ve válkách se civilisté záměrně nelikvidují. Jedná se v naprosté většině o náhodné zásahy. Když už k něčemu takovému úmyslně dojde, bývá to zkrat vyvolaný chutí podobně oplatit smrt příbuzných či blízkých. Média to ráda zneužívají a zkreslují. Takové případy by měl řešit nezávislý soud, protože se nedá věřit podání jedné ani druhé válčící straně.

0 2
možnosti
PP

> zda je moudré okopávat kotníky ruskému medvědovi, který nám dává teplo, světlo a benzín do aut

Odpověď je prostá: hypersonická raketa letí z Moskvy do Kyjeva za sedm minut, spočítejte za jak dlouho by doletěla na váš dům. Magor to může rozhodnout kdykoli. Pak bude úplně jedno, zda-li vám medvěd dodával teplo za výhodnou cenu - a to je důvod, proč podporovat okamžité ukončení dovozu nerostných surovin z Ruska - i za cenu růstu našich cen.

0 0
možnosti
Foto

Když se zažene zajíc do kouta, pere se. O medvědu ani nemluvě. Rozumnější je medvěda nedráždit a počkat, až přijde jeho čas a sám zajde.

0 0
možnosti
MS

Děkuji vám, že jste potvrdil pravdivost mého blogu o pacifistickém hyenismu. Na co svět, který se neustále máchá v bludném kruhu viník - oběť? Nejlepší je jaderný konflikt a očištění světa, ve kterém nikdo není bez viny. Jenom tak dojde k posunu světa dopředu.

Skutečný pacifista mohl už dávno podat žalobu k mezinárodnímu soudu, kde obžalovaná by byla organizace NATO. Důkazů je dost.

Pacifistická hyena bude dokola srovnávat, co udělala vojska NATO v minulosti, aby zrelativizovala přítomnost.

V tom srovnání ale chybí kolik civilistů v Jugoslávii zabili vojáci NATO osobně tím, že je umučili ve sklepích. Na druhou stranu přiznal jste, že jde o takřka stejné srovnání.

2 2
možnosti
Foto

Pacifistická hyena???:-) Jak z redakce Rudého práva,;-D. Být všichni lidé pacifisté, hyeny nemají co žrát.

1 1
možnosti
Foto

Nebyl náhodou Bandera po celou dobu války proto, že chtěl samostatnou Ukrajinu bez pomoci a vlivu nacistů v koncentračním táboře do konce války. Nebylo to jen tak náhodou takhle. Náhodou neklesá cena pohonných hmot až o 8 Kč, což je podle cenového úřadu největší pokles za 11 let. Nebylo to náhodou vlivem trhu ??? Pohonné hmoty budou stát tolik za kolik jej budou zákazníci ochotni kupovat . Pokud bude nepřiměřeně drahý, přestane se tolik, jezdit a zisky budou nižší.

1 0
možnosti
Foto

Pokud marží ztrojnásobíte, tak i při poklesu spotřeby na třetinu jste na tom pořád stejně jako před zdražením. PHM patří k nezbytným položkám a proto spotřeba nikdy výrazně neklesne. Cena poklesne jen v případě, že se mezi podnikateli obchodující s PHM vyskytne maržekaz a ten bude chtít snížením ceny přilákat více zákazníků. Pak začne fungovat trh a ceny půjdou dolů na úroveň, která je snesitelná pro obě strany.

1 0
možnosti
MK

Vy to ráno schytáte, až se místní stoupenci jediné pravdy probudí.

3 0
možnosti
Foto

Rusové píší o Zelenským, že je narkoman. Bylo by zlé, kdyby byl, protože lidé pod drogami nezvažují problémy v náležitých souvislostech. Narkoman může být i Putin. Nějak v poslední době otekl a to bývá příznak užívání léků na psychiku. Pro zjištění pravdy by oba měli souhlasit s vyšetřením od lékařů OSN. Mně Volodomyr Oleksandrovyč Zelenskyj svými výčitkami vůči vládám mocností a OSN spíš připomíná Gretu Tintin Eleonoru Ernman Thunberg.

1 4
možnosti
Foto

Mínusářům se omlouvám za diagnózu Putina, která jim právem vadí. Přibrat mohl i z jídla a z nedostatku pohybu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Ing. Petr Říha Původně hajný z Vysočiny, do konce roku 2010 místostarosta jedné z pražských městských částí. V současné době zahradník se specializací na asijské zahrady a tvarování okrasných dřevin. V komunální politice se angažoval nepřetržitě od roku 1990 do roku 2010.

Seznam rubrik