Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A proč by pracovali? Oni se umí "zabezpečit". Ondyno byl pořad o bezdomovcích, kde jeden ze Sherwoodu říkal, že má měsíční režii cca 3 500,- káčé, protože nic jiného než Marlbora nekouří. A to si umí opatřit..."otočit".

0 0
možnosti
JS

Můj muž, který se po rozvodu s předchozí ženou ocitl na ulici, mi řekl, že ti, kteří na ulici zůstávají, tam chtějí být. Žil mezi nimi půl roku. Zjistil, že to tak nechce. Začal chodit na brigády, zaplatil si ubytovnu, hledal práci, našel a splatil dluhy, které mu vznikly, když zůstal na ulici. Byl příliš hrdý na to, aby šel na pracák. Proto měl ty dluhy - sociální, zdravotní pojištění.

Takže je to o chtění...

4 0
možnosti
Foto

Zajímavé je, že Francouzi jsou tím proslulí. Mají své "Clochardes", zatímco u Angličanů žádný takový pojem neznám. A dokonce o nich točí zábavné filmy. V jednom z nich hrál proslulý Jean Gabin.

A dokonce jsem o tom kdysi v Paříži četl pojednání (dnes už moc nečtu ani česky), které pravilo asi toto: Státi se Clochardem je jednodušší, než si myslíte. Postačí ztráta zaměstnání a současný rozvod a člověk naprosto ztratí motivaci.

Prostě, někdo je takový mezek, že každé ráno vstane a "píchá v Kolbence", přičemž tou Kolbenkou může být i nadnárodní firma a někdo je založen tak, že ho to nebaví a prostě "v práci nepíchá"

Je to už dost let. Jeden bezdomovec zachránil v Praze Záběhlicích odložené novorozeně před jistou smrtí. Byla zima, on probíral kontejnery a to mimino by do rána zemřelo na podchlazení.

Byla z toho velká sláva. Milého bezdomovce přijal primátor, obstaral mu práci i bydlení a do 6 měsíců byl bezdomovec na prkně, zatímco předtím v pohodě přežil asi 5 let "v kanálech".

0 0
možnosti
Foto

Vlastně znám. Je to "The Rolling Stone", což není, jak se nesprávně překládá "valící se kámen", popřípadě "Valící se kameny" v případě jedné málo známé kapely, ale tulák či bezdomovec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1796x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik