Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rasistická pusinka

Čokoládová pusinka je tradiční německý pamlsek a nikoliv flirt africké dívky. A i ten se stal terčem boje proti rasismu jedné uvědomělé aktivistky. To pro svůj tvar malé hlavičky ozdobené fezem, slamákem a našpulenými rty. 

A možná potom přijdou na řadu i vánoční řetězy, teplý párek v rohlíku, anebo černá hodinka. V polovině věcí, slov a spojení můžeme najít nějaký ten rasismus, diskriminaci a fobii všeho druhu. A pokud bude tento trend překorektnosti pokračovat, můžeme se dočkat i vcelku zajímavých věcí. Zatímco bílý puk hokejisty asi moc nepotěší, jednobarevné figurky by mohly posunout šachovou hru na vyšší intelektuální úroveň.

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rasimus-pekarna-blackfase-kolin-nad-rynem-hlava-karneval-unor-cokoladova-pusinka-zakusek-moucnik.A200218_111455_eko-zahranicni_maz

Bez ohledu na formu vlády je už přes sto let německým občanským zřízením odezdikezdismus. Ještě jim ani nestačily zarůst ploty bývalých koncentráků trávou a už se jich miliony z nich na západě hlásily k demokratickému humanismu. Stejný počet na východě byl pak zapsaný jako konfidenti tajné policie STASI. Po sjednocení v r.1990 se zdálo, že už dostanou rozum, ale nestalo se tak.

Například zatímco německá ministryně pro rodinu Kristina Schröderová kritizovala pohádky bratři Grimmů jako sexistické, v Trevíru stihli její kolegové odhalit sochu Karla Marxe v nadživotní velikosti. Zřejmě v návaznosti na svůj vlastní půl roku starý zákon proti zveřejňování nenávisti (NetzDG). Hned nato ultralevičákům zrušili jejich web linksunten.indymedia.org, kvůli šíření levičáckého zla, což rozpoutalo klasický levicový pouliční kabaret s hořícími auty, rabováním obchodů a trefováním policajtů šutrákem do hlavy.

Po zákazu nošení nožů delších než dlaň, vzrostl na veřejnosti počet útoků nožem a po zavedení termínu Aber-Nazi (ale-nacista), kterým byli paušálně označováni všichni kritici nelegální migrace, jim zase hezky poskočila čísla teroristických útoků v zemi. Čímž jim logicky taky vzrostla i statistika psychicky nemocných, protože nějak se to odůvodnit musí. To má potom za následek zabetonování a zuřivou obrannou německých měst v době Vánoc, ne nepodobné té z jara roku 1945 v očekávání příchodu Rudé armády. Takže se dá s nadhledem říct, že zatímco my očekáváme na Štědrý den příchod Ježíška, Němci útok.

Nic proti těm človíčkům, jistě to jsou v jádru dobří lidé. Před lety jsme k ubytování v malém německém městečku dostali i poukázku k návštěvě místního taktéž malého pivovaru. Po prohlídce, já, žena a naše devítiletá dcera, jsme se usadili v pivovarské pivnici ke koštu jejich moku. Já si dal samosebou pivo, žena i dcera limonádu. Žena protože řídila a dceři pivo nechutná. Celý dlouhý stůl místních nás upřeně pozoroval a já nevěděl proč. Teprve až jsem zvedl půllitr, oni se chopili těch svých a za halasného "prosit" si se mnou všichni přiťukli. Opravdu milí lidé.

Jen hodně často přebíjí ocet cukrem a domnívají se, že to vynulovali. Poruší vlastní pravidla při přijímání někoho, kdo žádná pravidla nedodržuje a ani dodržovat nechce a myslí si, že tím to srovnali. Na vypjaté požadavky odpovídají přehnanými ústupky, na terorismus školením o lásce. Toleranci pak prosazují extrémní netolerantností ke všemu, co netoleruje toleranci. Měli by vědět, že akci reakce nevyruší, nýbrž že to jsou dvě akce v řadě za sebou. A že extrém na jedné straně a extrém na druhé se sčítají na dva extrémy současně. Protože se jim brzy může klidně stát, že zatímco oni budou mít rádi úplně všechny, je nebude mít rád nikdo.

Autor: Petr Burian | středa 19.2.2020 13:38 | karma článku: 36,71 | přečteno: 1173x
  • Další články autora

Petr Burian

Hrdina za cizí peníze

Stát se rozhodl v době nouze pomoci těm nejzranitelnějším, řečeno slovy ministryně Dostálové. A to tak, že nařídil jinému, aby to za něho zacáloval. Náhradu mezd zaměstnavatel, nájmy pronajímatel a dluhy věřitel. Krásná práce.

22.4.2020 v 21:03 | Karma: 41,76 | Přečteno: 5742x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Prasátko mělo hlad

Prase nemocné nebylo, prase bylo hladové proto, že penzion je zavřený, takže zbytky potravin, kterými se zvíře krmilo, nejsou a prase by umřelo hlady. Tuhle hloupost neřekl žádný student pomocné školy. Tohle řekl váš prezident.

19.4.2020 v 21:49 | Karma: 36,49 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Průvodce nouzovým stavem

Ta oblečená, šedivá žena s trvale naštvaným výrazem ve tváři plné štiplavých slůvek bude nejspíše vaše žena. Ti malí lidé všude okolo v bytě jsou potom děti. Buďte na ně milí, některé z nich mohou být i vaše. Našlapujte tiše.

17.4.2020 v 8:46 | Karma: 22,24 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlaté tele

Pandemie ustupuje, doufejme, a my z ní vyšli s velmi dobrým výsledkem, díky Bohu. Ti co se potřebují zviditelnit na té správné vlastenecké straně se sešikovali k provolávání slávy vládě. Je to levné, nemusíte přemýšlet a jste IN.

13.4.2020 v 16:51 | Karma: 40,37 | Přečteno: 4309x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Stát v době krize pomáhá...sám sobě

V době nouzových opatření vznikají logicky finanční ztráty. Někomu víc, někomu méně. Stát se správně rozhodl do toho stavu vstoupit a ty největší ztráty sanovat. Těm méně postiženým na úkor těch více decimovaných. A také sám sobě.

7.4.2020 v 17:21 | Karma: 21,57 | Přečteno: 510x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik