Diskuse

Pravičák

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Clovek je spolecenska tvor, takze pravicova myslenka individuality, hledeni si vlastniho zisku je proti prirozenosti cloveka byt soucasti spolecnosti, hledet na prospech spolecnosti, takze je logicke, ze nemuze nikdy plne zvitezit ac se o to nekteri snazi. Pravicak se svym snazenim je dokonce schopen svou utopii dotahnout do komicke formy, kdyz vsechno, co je spatne, oznacuje levicovym a co je dobre, funguje, pravicovym. Zoufalost. Pokud statni, nebo polostatni vlastnictvi funguje jako v Norsku, tak to ignoruje, jinak urychlene statni podniky privatizuje, aby mu jeho utopickou pohadku nevyvracely.

0 0
možnosti

... spolecensky tvor (spolecenska bytost... bylo puvodne)

0 0
možnosti
EK

V hodnocení pravičáků a levičáků máte pravdu, ale s panem předsedou, co vypadá jak vyrobený z umělé hmoty, to prostě vyhrát nemůžete.

1 0
možnosti
PB

Vím, že spoustě lidí nesedí, je to prostě tak.

0 0
možnosti
JP

J74a84n 17P77a60l79l15a58s

4. 6. 2018 23:29

Dobrý večer, trochu dlouhé, ale čtivé. Vydržel jsem do konce, karma.

2 0
možnosti
PB

Děkuji. Méně krátce to ani nejde. Spíše naopak. Sám jsem to musel krotit na přijatelnou mez.

0 0
možnosti
MS

Vcelku souhlas, jen by to chtělo trochu více objektivity. Kauzu "lehké topné oleje", která trvala od roku 1990 až do 1996, si pravicová politika za rámeček rozhodně nedá. Až podezřele dlouho nebyli politici schopni s tím něco udělat. A mezitím se napakovala spousta lidí a politické strany, které byly tehdy u moci, z toho měly bezpochyby také slušný "vejvar".

0 0
možnosti
Foto

Kauza lehké topné oleje není selhání pravicové politiky. Neúměrné zatížení PHM všemi možnými daněmi vždy povede ke snaze lidí tyto nemravnosti nějak obejít.

1 0
možnosti
RJ

Souhlas, pouze mi přijde, že to máte trošku levičácky rozevlátě napsané :-)

Já bych byl údernější a "tvrdší"... I jako pravicového leadera ODS bych spíše než "jemného" Petra Fialu přeci jen raději viděl Janu Černochovou, Pavla Blažka či mladého Klause...

Karma R^

0 0
možnosti
VF

MUDr František Koukolík před časem vytvořil obsáhlejší test - jste levičák, či pravičák? Poctivě jsem na všechno odpovídala a nakonec jsem se nestačila divit. Vyšlo to jinak, než jsem si sama o sobě myslela.

Politici mluví a mluví, nepoznáme, co si doopravdy myslí.

0 0
možnosti
PB

Mudr. František Koukolík je pro mne levicový demagog. Jeho přednášky o Stupiditě jsou hloupé a demagogické. Ale dík za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Pokud tedy porovnám programy stran s vaším článkem, tak nejblíže k pravicové politice jsou Svobodní občané. ODS je pragmatická strana středu.

1 0
možnosti
PB

Může být, ovšem já pravičáctví neshledávám jen ve volebních programech typu: zrušme tuhle a tuhle daň. Já myslím, že je to širší rejstřík vlastností a záměrů.

1 0
možnosti
ZJ

...pane autore - jedním dechem, doslova jedním dechem jsem zhltnul Váš článek R^.

1 0
možnosti
LH

Pravicak se živí sám, platí daně a chce mít od státu pokoj, levicak se prifaruje na různé neziskovky, rozpoctovky jen nic nedělat jen mlit hubou (včetně našich "pravicových" poslanců - moc se těším až mi nějaký zkrachovaly poslanec předvede jak založil z 0 úspěšný byznys) . U nás není moc pravicaku že pane autore......

4 0
možnosti
PB

Nemyslím si, že hlavním atributem pravičáka je podnikatelství, firma či živnost. Koneckonců volební kandidátka KSČM se jenom hemží podnikateli bez svědomí a páteře. Pravičák může být klidně i skladník ve šroubárně, když na to přijde. Má vlastní morálku, mantinely, odpovědnost za svůj život a nic si nenárokuje zadarmo.

1 0
možnosti
JL

Spravny "pravicak" je obcan, ktery rozhoduje SAM, jak bude zit. Chce od statu jen mit moznost si vybrat, co je dobre pro uskutecneni jeho predstavy. Vyber jeho potreb musi byt ze sluzeb vedene privatnim sektorem (bez vlastnictvi statu). Drzi se hesla: Stat nema NIC vlastnit, ma jen urcovat pravidla.

"Levicak" je obcan, ktery se snazi pomoci vsem spoluobcanum. Aby to dokazal, vytvari organizace na dosazeni tohoto cile. Nuti vsechny obcany k zapojeni do techto oraganizaci a financovani jeho vidiny. Uchyluje se k Diktatu byt clenem techto organizaci. Pri nedostatku penez, nevaha vyvlastnit soukromy majetek za ucelem zlepseni jeho cesty.

8 0
možnosti