Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejsme v tom společně

Tolik českých vlaječek pod příspěvky proti EU, těch společných fotek při mistrovství v hokeji a srdíček pod sbírkou na nemocné dítě a všechno k ničemu. Stačil jeden vir menší než nic a ta nenávist se vyřinula jako hnis z paty.

Jsme s vámi, píší lidé z celé republiky pod petici o zachování parku kdesi v Hodněpryč, malují srdíčka na chodník před špitál, kde právě z těla mrtvé matky zachránili novorozence. Bohdanu Pomahačovi posílají virtuální zdvižený palec a při nájezdech v utkání s Ruskem se na Václaváku drží všichni za ramena. Články o sbírkách na postižené jsou v diskuzích prokapané medem a tytéž o "nespravedlivém" rozhodnutí EU se ježí zaťatými pěstmi. Jsme přeci jeden tým, jedna hlava a jedno srdce. Všechny tyhle postoje mají jedno společné. Jsou to jen prázdné a hodně laciné pózy. Nestojí jejich distributory naprosto nic. Ještě tak Bílá pastelka pro nevidomé za 10kč a se selfíčkem s ní oblemcat všechny sociální sítě co jich ve vesmíru jenom je. Protože podepsat výzvu o zvýšení důchodů je rozhodně pohodlnější, než skočit staré sousedce pro nákup, nebo si jít k ní jednou týdně poklábosit na kafe. Je to vlastně jednodušší, než i vědět, že taková v baráku vůbec bydlí.

V době koronaviru se lidé navzájem oblažují ujištěním, že jsme v tom společně. Statusy se prohýbají fotkami v rouškách zadáčo od Vietnamců všech typů. Tu s hasiči, támhle se zdravotním personálem, anebo sousedem v ložnici, a všichni se v nich kolektivně ujišťují v tom, jak trpí. Olda nemůže na pivo, Mařena do fitka a všichni společně nesmí na mejdan k Blaženě. Ale vydrží to. Protože jednak jsou moc stateční a potom jsme v tom společně. Ovšem jen do té doby, než se objeví ten, kdo je vinou krize opravdu v nouzi. Zdvižené palečky u nicku mu vydrží jen do chvíle, než mu vznikne právo na nějakou náhradu. Anebo ještě hůře, než se o ni přihlásí s tím, že v tom nechce být sám. Tady už končí všecka sranda. Společně ano, ale na fejsku. Společně škody z vlastního prasátka ti fakt platit nebudeme, chlapečku.  

Když vláda rozhodla, že bude sanovat mzdy aby lidé nemuseli na pracák, dav ryčel nadšením. Když rozhodla, že se nemusí platit dluhy a nájmy, práskaly konfety jak děla u Stalingradu. Hurá, jsme v tom všichni společně. Když se pak zjistilo, že tím bude někdo jiný okraden, že někdo musí vylít pivo do kanálu, ze kterého ještě zaplatí spotřební daň a DPH, že doplatí horentní nájmy za vládou zavřené provozovny, že ze svého musí někomu platit bydlení, podržet dluh, že sám nemá ani na chleba, heslo davu se náhle změnilo z všichni společně na no a co, jeho riziko, jeho boj. Zde je ukázka z diskuzí, jak jsme v tom opravdu všichni společně.

Toto je ohledně odložení nájmů na vrub pronajímatelů, kteří jsou tak vládou odstřiženi od významné část svých příjmů: 

-  Kdo má pronajímání bytů jako základní obživu tak ten je těžce za vodou. A kdo jako přilepšení, tak se z toho za 3 nezaplacené nájmy nepodělá.

Zásada platí, že pomáháme jenom nemajetným, ti majetní si musejí pomoci sami. A kdopak si myslíte, že zaplatí ten horentní státní dluh v budoucnu? Ty děti, že ano.

Když někdo žije pouze z nájmu svého majetku, tak má určitě něco našetřeno. A náklady, kromě životních, žádné mít nebude, protože splátky všech úvěrů se odsouvají. Ještě nějaký dotaz?

Proč si nenechali rezervy, aby přežili alespoň 2 měsíce a neřvali po 10 dnech "státe dej nám peníze, když nesmíme podnikat"?

-  Ale jelikož bydlím ve větším městě, vím jaké jsou pronájmy a nebojím se konstatovat LICHVA.

K odložení plateb na zálohy OSVČ v době krize:

Jaké pak odložení? Platit se má v termínu. Kde jsou exekutoři? Zaplať nebo chcípni platilo vždy pro dělníky, ale najednou jsou zde pro nadlidi osvč odklady-privilegia.

-Však oni to za OSVČ zaplatí normální zaměstananci, kteří chodí do práce jako by se nic nedělo, akorát musí mít celou směnu roušku, kdežto oni sedí doma na prd.li a čekají že jim to všechno stát doplatí nebo promine. Jestli nemám naspořeno, jdu a najdu si brigádu abych měl peníze na nájem, jídlo....Ale to by museli pracovat 8 hodin denně a byli by hodnoceni za své výkony.

Kolik ušetří OSVČ na zdravotním a sociálním pojištění ? Tolik, kolik za něj zbylí daňoví poplatníci zaplatí. To je prosté.

K rozhodnutí soudu o tom, že vláda neoprávněně přesunula svá opatření z krizového zákona pod zákon o ochraně veřejného zdraví, což byla samozřejmě cílená křivárna. Udělala to záměrně a plánovitě na svém nočním zasedání 23.3 i přes varování Hamáčka a následně i opozice včetně přilehlého sboru právníků. Takže nějaké kecy o tom, že to bylo v kalupu, nebyl čas zjišťovat kdo je kdo a rozkaz zněl jasně, si můžou dyndající ovečky nechat od cesty. Paní ministryně Schillerová je z takového snu vyvede na první dobrou. O tři dny později to totiž vysvětlila takto:

26. března: Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) vysvětlila, proč vláda změnila formu svých opatření. „Chtěli jsme zamezit spekulacím, že by stát mohl nahrazovat firmám třeba ztrátu na zisku podle doby, kdy se jim dařilo velmi dobře,“ řekla. Takže odstřihnout budoucí postižené od oprávněných náhrad. Do koblihy tohle tesat!

https://www.penize.cz/podnikani/414171-nahrada-skody-pri-nouzovem-stavu-vlada-v-tichosti-zkomplikovala-situaci

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/100462/figl-proti-odskodneni-vlada-zmenila-formu-zakazu-aby-se-nikdo-nemohl-domahat-odskodneni-za-nouzovy-stav.html

A sbor těch jedině správných Čechů sdružených pod vlajkou: Jsme v tom všichni společně, ihned spustil:

-  Opravdu si myslíte, že se "odněkud" vezmou peníze na kompenzace těch "odrbaných?" Kdo takovou sumu zaplatí? Nebudou platit jedni občané těm druhým? 

To bude žalob o odškodnění. Kalousek s Fialou budou vysmátí z toho , jak to Česko pěkně poškodili.

A ty jejich obavy o podnikatele jsou až dojemné,ale kolik a z čeho se to zaplatí a kdo to je jim asi úplně jedno!No přece to budeme platit my všichni,ten stát který žalujete moulové a to kolik na to budeme mít!Začal bych u soudců,žalobců,státních zástupců a vůbec všech ve zkorumpované justici,sebrat všem polovinu platů!!!

A nyní se tedy těší "podnikatelé", kteří až dosud stát šidili stát na daních, kde se dalo, jak se na státu zhojí. Na žně se jistě těší také spousta právníků a další podobná nenažraná verbež bez skrupulí. Člověku se chce z toho všeho zvracet. Kdo v tom slavném parlamentu vlastně zastupuje toho, z jehož daní se budou všichni ti vychcánkové krmit. Ať se zadusí...

Tak já myslím, že už stačilo, ne? Sami se v diskuzích můžete přesvědčit, že jsme v tom opravdu společně. Na jedné straně jsou ti s mobily na selfíčka, vládou garantovanou mzdou a úlevami na splátkách všeho druhu a na druhé ti s dluhy a půjčkami, zavřenými živnostmi a s hlavou v dlaních. Tak jistě, že by se dala vypsat nějaká mimořádná jednorázová daň procentíko, tři či pět a zatáhnout za živnostníky nájmy z těch zavřených provozoven. Jistě by vláda mohla poskytnout bezúročné půjčky či garance těm opravdu zasaženým, ale proč to? Abychom všichni táhli za jeden provaz? No to snad ne! Semknutému národu se totiž těžko vládne. Věděl to už Gottwald s Husákem a ví to i pan Babiš.

Takže namísto podání ruky si dáme jednu řízně revoluční, když už jsme v tom tak nějak společně:

 

Autor: Petr Burian | pátek 24.4.2020 4:02 | karma článku: 27,06 | přečteno: 1043x
  • Další články autora

Petr Burian

Je Babiš chytrá horákyně?

Popravdě si ho oděného v rybářské síti na kolobrndě nedovedu představit a tento obraz by mě strašil až do konce života. V prvé řadě je hráč, šachista. Sice při hře podvádí, ale pozici na šachovnici promořuje důsledně, to je fakt.

2.5.2020 v 19:18 | Karma: 25,74 | Přečteno: 790x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Ujídá mi z mého prasátka

Koronakrize pomalu končí a podle dělného lidu je třeba zúčtovat s jeho skutečnou obětí a zároveň těmi, kteří jako jediní ostatním v nouzi nezištně a ze svého pomohli. S živnostníky. A rovnou jim šlápnout na krk.

2.5.2020 v 5:27 | Karma: 30,36 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Vláda, opozice a ti druzí

Vláda tvrdí, že všechno dělá dobře a nic nezanedbala. Opozice, že to sice dělá dobře, ale s chybami. Ti druzí jsou potom občané. Jedna polovina z nich si myslí, že vláda nás všechny zachránila a ta druhá tomu aspoň trochu rozumí.

29.4.2020 v 4:40 | Karma: 37,27 | Přečteno: 3869x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Rudí komisaři

Prezidenta Zemana velmi rozhněvalo rozhodnutí soudu o tom, že jeho kůň v premiérském křesle porušuje co se dá, a mnohdy i něco víc. Ústy svého mluvčího Ovčáčka spílal soudcům za to, že rozhodují podle práva a ne vůle proletariátu.

24.4.2020 v 16:19 | Karma: 42,03 | Přečteno: 5445x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Hrdina za cizí peníze

Stát se rozhodl v době nouze pomoci těm nejzranitelnějším, řečeno slovy ministryně Dostálové. A to tak, že nařídil jinému, aby to za něho zacáloval. Náhradu mezd zaměstnavatel, nájmy pronajímatel a dluhy věřitel. Krásná práce.

22.4.2020 v 21:03 | Karma: 41,76 | Přečteno: 5742x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik