Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a27n 34R23á75ž

5. 1. 2020 17:01

Viděl jsem dokument, jak po vojácích vracejících se z Vietnamu, mnozí byli v zakrvácených obvazech, či na nosítkách, " mírotvorci" na letišti plivali. A JF tam byla taky vidět i s bráchou Peterem, což mne u Petera překvapilo.

Tento dokument u mne prohloubil hlubokou averzi, kterou mám dlouhodobě k podobným "aktivitám" provozovaných i v dnešní době.

2 0
možnosti
PB

Ano, je to tak. Bohužel.

0 0
možnosti
Foto

Velká karma a stoprocentní souhlas, Petře R^

1 0
možnosti
Foto

A to jste ještě zapomněl na ty živé pochodně (jedna žena a jeden muž) v USA. kteří se kvůli válce ve Vietnamu upálili v letech 1967 a 1968.

Proč? Daleko srdceryvnější příklad než Fondová.

0 0
možnosti
PB

Nezapomněl jsem na ně. Nevím o nich a popravdě jsem po nich ani nepátral. Chtěl jsem psát o falešných levicových mírotvorcích jejichž je Jane Fondová zářným příkladem a tak jsem napsal o falešných levicových mírotvorcích jejichž je Jane Fondová zářným příkladem.

Můžete být z toho zmaten, to klidně. Ale vězte, že ji mi to naprosto šumák.

3 0
možnosti
Foto

Diskreditace Američanů ve Vietnamu byla velmi cílevědomou a promyšlenou akcí sovětských tajných služeb. Zvěrstva Vietcongu se přitom "velkoryse přehlížela".

8 1
možnosti
LC

Ták. Všichni si pamatujeme ty americké školáčky spálené napalmem a postříkané defolianty. Asi tak před dvěma týdny to dávali na ČT.

3 2
možnosti
JN

J52o84s79e45f 15N34i49k24l

4. 1. 2020 20:09

O městě Hue píše Mark Lane (americký publicista) v knize Rozhovory s Američany něco jiného...po útoku Vietkongu bylo město srovnáno se zemí americkým dělostřelectvem, leteckým bombardováním a raketami...zhruba 11 tisíc mrtvých...město nezničili severovietnamci...Mark Lane prostřednictvím výpovědí am. vojáků líčí hrůzy, kterých se Američané dopouštěli i na civilním obyvatelstvu...

2 2
možnosti
PB

Mark Hue není žádný publicista v profesionálním smyslu slova, nýbrž demagog, který svou živnost založil na šíření konspiračních teorií. Např. se několik let živil přednáškami o zpochybňování závěrů Warrenovi komise ohledně údajného ne/spiknutí na mezinárodní úrovni. Nikdy nepředložil nový fakt, nebo důkaz. Rozhovor s Američany je kniha podobného ražení. Původně ji sesmolil se 17 US vojáky (na příkaz vydavatele přidal dalších 15 vojáků), kteří dezertovali z US armády a mnozí z nich se dodnes skrývají v cizině před různými tresty a proto zůstali v anonymitě. U těch, kteří svou identitu odhalili nesedí většinou v jejich příbězích ani základní fakta (datum nástupu, druh výcviku, zařazení v armádě, nasazení do bojů). Např. ohromuje také tvrzením, že ve velení důležitých jednotek US armády ve Vietnamu sloužili bývalí nacističtí důstojníci. Kniha byla odbornou veřejností jednoznačně označena za snůšku blábolů a smyšleností. Sám vydavatel to hned po publikaci mírnil tím, že šlo o "Motivy v publikování tohoto byly protiválečné motivy," odpověděl. Jiný představitel firmy se zjevnou upřímností trval na tom, že Simon & Schuster knihu vydal jako veřejnou službu. "Nedělali jsme to pro zisk," řekl.

https://www.nytimes.com/1970/12/27/archives/conversations-with-americans-conversations-with-americans.html

Tedy jednoduše: i když je to snůška lží, šlo nám o povzbuzení pacifismu v lidech. Tedy přesně v intencích toho, co píšu v blogu.

Podrobné popisy komunistických masakrů civilistů ve Vietnamu, včetně popisu hrůz v Hue si můžete, mimo stovek publikací renomovaných autorů literatury faktu, přečíst také od vojenských historiků M.W. Woodruffa a Tima Newarka, z jehož knihy Rozhodující bitvy dějin (

Turning the Tide of War: 50 Battles That Changed the Course of Modern History, Hardcover – 2001), jsem čerpal.

Jistě to bude přínosnější, než šířit konspirační bludy nějakého falešného zlatokopa.

3 1
možnosti
JK

Sice nejsem levicově zasněný mírorvůrce, ale domnívám se, že si zbrojařské firmy zase vyhlídly cvičiště pro odbyt svých výrobků.

2 2
možnosti
Foto

J55a86k11u32b 44R98o68t70h

4. 1. 2020 19:37

Podle toho, co píšete, jste. :-/

5 2
možnosti
LC

S většinou toho, co jste napsal souhlasím. Na některé věci mám dokonce ještě ostřejší názor než vy. Ale o jednom výroku bych s úspěchem pochyboval. A sice, že ... vědí toho (zpravodajské služby) mnohonásobně více i dneska ... Zpravodajské služby o zemích blízkého a středního východu vědí přesně tolik, kolik věděli američané, než šli podruhé do Iráku, čili téměř nic. Česky řečeno, vědí kulové a předkládané informace je pouhý soubor domněnek a přání. Asi jako když naše BISka rozbíjí špionské sítě, akorát žádného špiona ještě nikdy nechytila.

2 1
možnosti
LC

PS.: A něměli bysme vlastně s názorama na tu lapálii počkat až jak se k tomu vyjádří Brusel? Mám takový pocit, že váš (i můj) postoj s tím bruselským až tak úplně konvenovat nebude.

2 1
možnosti
LV

Opravdu vyborne. Jen bych rad dodal, ze ta Fondova nedavno prohlasila, ze udelala chybu /lituje/, ze se nechala fotit u toho kulometu. Chapete tu bezcharakternost oblibenkyne pana Havla, kdyz rekne, ze lituje toho, ze se nechala u toho vyfotit, a ne ze lituje toho, ze timto zpusobem myslela, ze "strilela" na chlapce sve vlastni zeme, ze naplila do oci jejich mamam, no proste, co rict dal...

6 2
možnosti
Foto

J69a16k23u45b 16R87o87t60h

4. 1. 2020 19:36

Ona byla oblíbenkyní VH? Japatom prosím?8-o

4 0
možnosti
KL

Vystihl jste to velmi trefně...

7 1
možnosti
MJ

Zajimave, ale chaoticke. Podstata Vam ale unika.

3 4
možnosti
MP

Zkuste nám tu podstatu nastínit trochu podrobněji.

4 0
možnosti