Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... argumenty někerejch diskutérů dou až na dřeň,- obzvlášť působivý sou ty žvásty o SOUKROMEJCH školách, kerý si určijou keho a za jakých okolností žáka ke studiu přijmou,- šak sou soukromý, žejo;-D;-D!,- ....... nóóó,- mám soukromej kvartýr a chcu ho pronajmout, ale za žádných okolností cikánům !,- a ombudsman mne sejme cílenou, řízenou provokací a označí mne za xenofoba, rasistu a nacistu ! (mj. institut řízený provokace není v ČR uzákoněn!!!),- tak su teda zvědavej, co mi ti místní kotrmelci ze Sorbony v tomto směru poradijou;-D?!??

4 0
možnosti
Foto

To co Vás sejme je zákon, který se stal formou loupení. Prostě partička lidí si odhlasovala jakým způsobem můžete nakládat se svým soukromým majetkem. To, že je něco špatně tak nějak cítí každý koho se to týká. Koho se to netýká, ten zpravidla té partičce fandí. Čest výjimkám.

1 0
možnosti
MS

R^ Je to absurdní. Když hospodský soukromého podniku (obdoba soukromé školy) neobslouží hosta s jiným politickým názorem, slétne se ČOIka, která mu pokutou vysvětlí jak se má chovat, nebo rovnou policie.

Například: Penzion Modřín Velká Úpa v Krkonoších.

Zajímalo by mě, jak zjistili politickou angažovanost rodičů? To jako učitelé, nebo jiní zaměstnanci školy brouzdají internetem a lustrují všechny žadatele o zápis? To musel být hodně mediálně známý politik.

U nás by asi zaměstnanci soukromé školy zákon určitě porušili viz zde:

zákon 634 o ochraně spotřebitele

§6 Zákaz diskriminace spotřebitele

Prodávající nesmí při prodeji výrobků, nebo poskytování služeb (škola poskytuje služby) diskriminovat spotřebitele.

V Německu mají očividně jiný zákon na ochranu spotřebitele.

3 0
možnosti
MS

Je to vlastně komedie, protože z platných směrnic EU lze v členských státech

(pokud mají přizpůsobenou legislativu) diskriminovat každého a celý antidiskriminační zákon a směrnice 2000/43,54,78,113, ve finále nikoho neochrání.

https://ec.europa.eu/info/aid-development-cooperation-fundamental-rights/your-rights-eu/know-your-rights/equality/non-discrimination_en

Náš zákon zakazuje diskriminaci k přístupu ke zboží a službám bez výjimky. V předmětných směrnicích, které by měly členské země akceptovat, jsou pouze zákazy diskriminace na základě náboženství, rasy, pohlaví, zdravotního postižení a sexuální orientace. Takže pokud nemá jiná členská země zákon podobný našemu stačí pouze každého žadatele odmítnout právě kvůli politickému názoru.

0 0
možnosti
Foto

Helejte, a není ta soukromá škola muslimská? ;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
PT

P58e72t81r 15T31o69m90e81k

8. 4. 2019 16:10

Je to v nich stejně jako v rusácích.

4 1
možnosti
JS

Pokud tato soukroma skola kadruje , zda maji rodice spravne multikulturni nazory, melo by to byt pro ne varovanim, aby svoje dite do teto skoly nedavali. Jinak ovsem by mela byt tato instituce jasne zalovana pro diskriminaci, coz je ovsem v zeleno-rudem Nmecku dnes vylouceno.

12 0
možnosti
LB

To, co píšete, je nesmysl. Soukromá škola si může stanovit kritéria pro přijetí žáků jaká jí budou vyhovovat.

4 8
možnosti
Foto

I když se nám důvody, proč nebyla holčička přijatá na soukromou školu, mohou jevit jako hloupé, jde o soukromou školu. Proto nevidím na jejich jednání nic tak hrozného. Každému komu se to nelíbí, může tuto školu ignorovat, nebo jak to děláte vy poukazovat na její špatnou morálku. Bylo by špatné, kdyby skrze zákony musela soukromá škola přijmou každého podle nějakých zákonů.

1 1
možnosti
LB

Přesně tak. Proto je to soukromá škola (kde rodiče platí nezanedbatelné školné), aby mohla svobodně rozhodnout, které děti přijme. Komu se to nelíbí, má možnost si vybrat jinou školu státní nebo soukromou.

5 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik