Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma.Součastná situace,kdy je na trhu dostatek pracovních míst,mluví iasně - kdo chce pracovat,práci si najde.Co ti dlouhodobě nezaměstnaní?Ano,velká část to jsou dlužníci z vlastní viny zavaleni exekucemi,kteří už své dluhy nikdy nebudou schopni zaplatit.Je to začarovaný kruh a někdy to světlo naděje na konci tunelu opravdu chybí.Pak to tito lidé "řeší" chlastem a to už je konec.Část z nich ovšem pracuje na černo uplně nebo částečně za minimální mzdu.Co je ovšem zajímavé,jak málo je mezi bezdomovci Romu...

4 0
možnosti
Foto

Proč by Romové vůbec měli být bezdomovci

0 0
možnosti
Foto

Váš článek a myšlenky v něm jsou výborné. Dobře napsáno a karmuji. R^

6 0
možnosti
MB

Čestné slovo - Za svůj život jsem nepoznal člověka, který by svůj osud bezdomovce - dlužníka, mohl přímo spojovat jako produkt změny politického systému ! Přesto, jistá vazba tam je - I úsměvné zjištění, že ten dospělý člověk - se má chovat dospěle ! Pak i neuvěřitelné zjištění, že zaměstnanci s pravidelnou mzdou - jsou v 10% režimu Osobního bankrotu ! Mj., více provozoven = to číslo je stejné ! I motiv je stejný - žena si kupuje lásku gamblera, další je dohnán alimentačními povinnostmi, jiný hovoří o úvěru pro nemocného otce na předělávku koupelny, aby se k tomu objevilo auto s obří TV ! Společný znak popisovaných - Jednoznačně = doba je blbá a robit se nevyplácí ! Ten necitlivý věřitel nám ze mzdy stejně všechno sebere ! Jak máme žít ...? :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak dneska bych na tu karmu klikla i opavkovaně. Dívala jsem se nedávno na nějaký dokument o samoživitelích. Jo, je to těžké (prošla jsem tím, vím své) s vědomím, že máma postiženého dítěte to má prostě těžké a podporu by zasloužila smysluplnou a rychlou. Ale ty ženské v azyláku, co měly po třech dětech a "nemohly pracovat"? V době, kdy se o inzeráty hledající nové pracovníky zakopává? Když tam rozebíraly, že jejich děti (navzdory k tomu určené dávce) asi nebudou moci jet na lyžák? Kde mají ti lidé rodiny, děti otce, kde je někdo, kdo by jim řekl - tady máš tašku se svačinou a tohle je cesta do práce???

Syrově, ale dobře jste to shrnul v následujícím:

Člověk, který nasekal dluhy a odmítá je splácet je podvodník. A ten, kdo žije úmyslně na účet ostatních je vyžírka a zloděj. Žádnou složitost v tom nehledej, tak to prostě je.

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662989

Dík.

5 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1796x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik