Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrovolně se hlásím k ovcím, poctivě nosím roušku ve vnitřních prostorách, někdy i venku když si ji zapomenu sundat ;-D

0 0
možnosti
JD

J75a72n 22D68o43u62š33e79k

11. 9. 2020 8:41

No já ovce asi jsem. Sám se viru nijak nebojím jako drtivé většiny virů, ale maminka je astmatik s přidruženými nemocemi. Takže si obecně dávám pozor, o roušky se starám a používám je tak jak se mají a v souladu s vládním nařízením. Vlastně z toho udělám svůj trend třeba v případě že budu nachlazený, mít nějakou virózu a budu muset vystrčit nos z domu. Prostě si ji nasadím a postarám se aby doma vždy nějaké čisté byly. Přečetl jsem si o nich co se dalo, jak studii z Cambridge tak i tu dánskou a další včetně doporučení WHO. Porovnal jsem klady a zápory a klady v mém případě vysoce převažují zápory. To občasné nepohodlí mi fakt nevadí. Nedělám z nich mantru, ale jako obecný trend alespoň minimální ochrany společnosti se mi to líbí. Mám tedy výhodu ve svém zdravotnickém vzdělání takže jsem o kousek napřed.

0 0
možnosti
Foto

Již při 8-10 nádechu a výdechu je mezi ústy a rouškou koncentrace CO2 5000 PPM což je více jak dvacetinásobná. Pro srovnání, ovzduší je 350 PPM .

Tak co je více nebezpečné rouška nebo covid.

Jen dotaz. Znáte někoho ve svém okolí kdo skutečně na covid zemřel, já ne.

1 0
možnosti
JH

J32a88k69u93b 98H33o49z69a

11. 9. 2020 7:30

Hmm, zajímavé tvrzení a víte o někom, kdo zemřel na otravu CO2 při nošení roušky? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Normální člověk chrání sebe a tím i své blízké nošením respirátoru FFP3 s výdechovým ventilem, když už opravdu musí do rizikového prostředí, zatímco hlupák místo sebe pseudochrání úplně cizí lidi nošením roušky, čímž si sám ničí vlastní zdraví.

4 0
možnosti
JD

J72a82n 76D43o40u10š24e78k

11. 9. 2020 8:10

Jak si jej ničí? Dožívají se snad lidé používající roušku třeba v ohledu na své povolání nižšího věku?

0 0
možnosti
VF

Jeden příklad - čerstvá důchodkyně, konečně si může odpočinout a v rámci možností užívat si život. Roušku nosí, doufá, že ji ochrání. Zkrátka se covidu bojí.

0 0
možnosti
Foto

Školní matematika. V České republice je k dnešnímu dni 400 registrovaných úmrtí k C-19, z toho 90% jako hlavní příčina smrti byla další závažná nemoc a stáří. Z „krutě nebezpečného“ covidia tedy zemřelo současně jen 40 lidí. Ale vše v jednom byl pozitivní test.

2 0
možnosti
Foto

School mathematics. To date, there are 400 registered deaths in C-19 in the Czech Republic, of which 90% were the leading cause of death from another serious illness and old age. So only 40 people died at the same time from the "cruelly dangerous" covidium. But all in one was a positive test.

0 0
možnosti
PK

Díky různým lidem, kteří považují roušku za symbol nesvobody jsme na tom špatně, na rozdíl od Němců a Poláků, kteří roušky nosí skoro stále a například v PLR je to 14 nově nakažených na 1ml.

2 2
možnosti
Foto

Tyhle počty to je takový nesmysl.

2 0
možnosti
PC

Jesště jsem se nesetkal se situací, že by se někdo rouškařům vysmíval. Zato případů, kdy byli rouškofilové agresivní vůči těm, kteří roušku neměli, jsem zažil už docela dost.

A jak to píše někdo níže - věřte si, čemu chcete, noste roušky, respirátory a třeba i skafandry, rukavice a těsné brýle, ale NENUŤTE k tomu ostatní, kteří mají na věc jiný názor, NEDONÁŠEJTE a hleďte si svého!;-O

8 2
možnosti
PT

P29e72t73r 82T91o90m39e66k

10. 9. 2020 19:02

Jenže když vláda vydá nařízení nosit roušky v obchodech musíte je nosit i vy. Nebo ne? Vy jste asi hodně bezohledné individuum.

1 4
možnosti
MK

Když nevíme a chybí nám informace, pak nezbývá, než použít zdravý rozum.

Koronavirus je typický virus a také se tak chová. My nemůžeme zařídit, aby nás nenapadl. Ale můžeme zařídit, aby se náš organismus dokázal vlastními silami účinně bránit. K tomu je potřeba mít vlastní imunitní systém v co nejlepší kondici.

To znamená aktivně se snažit vylepšovat vlastní imunitu. Je dost způsobů jak to učinit. Zdravá strava, pohyb na čerstvém vzduchu, otužování, zdravý životní styl, dostatek spánku, vitamíny a spousta dalších.

Na druhou stranu je potřeba se vyvarovat všeho, co nám imunitu oslabuje. Takových faktorů je celkem dost a jedním z nich je i opětné vdechování vydechnutého vzduchu a opětné vdechování škodlivin, kterých se tělo potřebuje zbavit. K obojímu nás nutí nošení roušky a proto je rouška považována za faktor škodlivý. Navíc se ve vlhkém prostředí roušky množí bakterie a viry, které by nás jinak vůbec nepotkaly.

Rouška nás před ničím neochrání, naopak škodí a funguje jako pouhé placebo. Kdo to nechápe si zaslouží mnohem jadrnější označení, než ovce.

10 5
možnosti
JR

J58a58n 39R55á89ž

10. 9. 2020 16:54

Je opravdu zajímavé, kolik specialistů virologů, zároveň se orientujících ve fyzikálních vlastnostech antivirových ochranných pomůcek, se mezi dosud laickou veřejností náhle vyrojilo. Na slovo vzatí specialisté, dlouhodobě studující prostředky preventivní ochrany před šířením virů v tom jasno nemají, ale Vy máte o preventivní funkci roušky proti šíření viru názor jasný. Takže tvrdíte, že rouška, bez ohledu na její konstrukci je v podstatě zdraví škodlivé placebo.

Za první tři odstavce příspěvku bych dal plus a za poslední větu mínus. Takže nic!

2 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.