Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J67a12n 40S46t37i39f68t49e53r

14. 7. 2016 15:59

Máte pravdu, ale takhle se nejezdí jen v Čechách, ale po celé Evropě. Snažím se jezdit v pravém pruhu co nejvíce - pokud ovšem není moc náklad'áků - a mohu říci, že to jsou úplné nervové lázně.R^

0 0
možnosti
VB

Předjíždění zprava pokládám za hodně nebezpečné.

K jízdě v prostředním pruhu byli čeští řidiči dlouho vychovávání tankodromem na D1.

1 0
možnosti
RK

Takže vyfotí dálnici v době kdy je na ní řidký provoz a už rozumuje. Mimochodem osobně mám pravý pruh velmi nerad... Jednou se mi na 15 km podařilo uvíznout mezi kamiony a nemohl jsem dělat vůbec nic. Ten za mnou se na mě lepil, jel jsem osmdesátkou a zařadit se do prostředního pruhu zkrátka nešlo. K tomu jsou časté vyjeté koleje....

2 4
možnosti
BR

Kdyby to policajti flastrovali tak jako chlast, nebo překročení rychlosti, tak to tady neřešíme, protože by nebylo co řešit.

3 0
možnosti

Kdyby jel v StudentAgency v pravem pruhu,tak na sebe cestujici vybryndaj kaficko kvuli drncani.

1 4
možnosti
JN

J56a92n 65N32o26v29á39k

14. 7. 2016 9:30

Tam kde jsou 3 pruhy, žádné drncání není

0 0
možnosti
KS

Jezdím po stejném úseku dálnice a snažím se jezdit vpravo a jízda uprostřed mě vytáčí. Když totiž dojedu pomalejší auto, musím přibrzdit, zařadit se za něj, pak vjet do levého, předjet auto uprostřed, zařadit se před něj a pak se vrátit vpravo. Kličkuju tam pak jako blázen.

6 0
možnosti
KK

Děláte si s tím zbytečné starosti.

Jezdím denně 100 km po dálnici kolem Prahy pravidelně už 10 let a pokud jste předvídatelný, nekličkujete a předjíždíte zprava pomalu, je to v pohodě. :-/

2 3
možnosti
JH

Ve městě se to smí, mimo město ne. Nevím proč, když ty silnice jsou naprosto stejné? Jde jen o zvyk dívat se do obou zrcátek, nejen do toho levého. Toto považuji za legislativní nesmysl. Sjednoťme pravidla a problém je vyřešen. Přiznám se, že jsem se několikrát dopustil předjíždění zprava, ale vždy jsem měl husí kůži, co ten blbec v tom prostředním udělá a byl jsem maximálně ostražitý. Spíš bych to předefinoval na souběžnou jízdu různou rychlosti a kdo bude chtít, ab absurdum, nechť klidně jede 81 v levém pruhu z Prahy až do Brna, pokud by tam byly. Ono by mu to časem i došlo.

4 3
možnosti
KS

Ve městě se jede 50 - 90 km/h, na dálnici 130. Ve městě jsou kratičké připojovací pruhy, mnohdy ani to ne. Tak proto.

6 1
možnosti

Co to vykládáte za nesmysly o předjíždění zprava?

Ten, kdo jede (svých 130) v pravém pruhu jede zcela předpisově a nemůžete mu klást za vinu, že nějaký hazardér využívá předjížděcí pruh k tomu, aby tam jel rychlostí nižší.

4 3
možnosti
KS

Jenže Vy toho pomalejšího dojedete a nesmíte ho podjet. Jestli to uděláte, riskujete, že ho najednou napadne vjeto do pravého pruhu a pak pozdravujte svodidla.

2 1
možnosti
KF

K22a33r40e96l 91F98a47j33t

13. 7. 2016 20:08

No tak hlavně, že jste si to stihl zcela bezpečně vyfotit ;-)

Btw. to, že řidiči nejezdí často v pravém pruhu má několik důvodů. Předně jsou roky zvyklí, že by si v pravém mohli vymlátit zuby při tom jak jim budou na silnici drkotat, pak je to třeba situace relativně prázdné silnice, kterou ukazujete, kde je třeba při přebíhající zvěři více prostoru pro řešení, či se nemusí lítat z pruhu do pruhu, při pouštění najíždějících vozů z křižovatky (naváděcího pruhu), který před sebou na fotce budete mít za chvilku. Taky kličkování objet kamion, zařadit se za kamion a to několikrát za sebou bývá velmi zábavné ... to, ale nemění nic na tom, že to pravidlo existuje a mělo by se v rámci rozumného uvažování řidiče určitě používat (častěji než je běžné) ... a jen tak pro zajímavost, zkuste se zajet podívat na výjezdy třeba z Vídně. Čtyři pruhy, běžně používaný pruh dva a tři.

4 5
možnosti
PP

P44e14t88r 80P19e43c97i85n38a

13. 7. 2016 22:36

Ano, vyfotil jsem to zcela bezpečně. Stačil mi k tomu úkon podobný zapnutí rádia.

V úseku 3proudých částí dálnice za poslední roky byla D1 vždy v pohodě, takže s důvodem, že by si řidiči vymlátili zuby, nemohu souhlasit. Stále jsou na D1 takovéto úseky (a je to vždy tam, kde jsou 2 pruhy), ale o této situaci jsem nepsal, i tak je vidět, že v úsecích, kde je D1 již pěkně zrekonstruovaná a jsou pouze 2 pruhy, tu jízdu v pruzích řidiči zvládají. Přebíhající zvěř jsem na dálnici za ty roky ještě nikdy neřešil, ještě bych to bral večer, nebo někde jinde, ale zrovna u Průhonic, že bych potkal třeba jelena, asi těžko. Navíc jeden důležitý detail: zkoušel jste se někdy ve 130 vyhnout zvířeti? Obecné doporučení říká, že v takové rychlosti máte raději zvíře trefit. Ano, připojovací pruh od toho místa na fotce skutečně za chvíli je, je to cca 1 km, mezitím stihnete předjet několik aut.

No a k té zajímavosti s Vídní jenom jedna poznámka - psal jsem o českých dálnicích.

Máte pravdu v tom, že je dané pravidlo existuje, a dokonce všechna pravidla silnidčního provozu jsou přehledně a smysluplně popsaná (např. v učebnicích pro autoškoly): pravidla řeší, co je předjíždění, co je objíždění, kdy můžete předjet zprava a kdy nikoliv, je popsána souběžná jízda atd. Pokud jde o jízdu v pruzích považuji všechna pravidla za zcela dopracovaná a rozumná, že nevidím jediný důvod pro nějaký individuální výklad. Proto i ten můj apel na dopravní policii.

3 0
možnosti
KK

Hmmm. Máte pro ty svoje žvásty o extrémně nebezpečných přestupcích v každé druhé větě nejakou oporu ve statistice?

Kolik nehod asi ročně způsobí situace kdy v prostředním pruhu jede auto 100 km/h a pravým pruhem ho předjíždí auto rychlostí 120 km/h?

2 7
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5464x
Podnikatel ve finančním sektoru, finanční poradce, školitel v oblasti osobního rozvoje a finanční gramotnosti, otec tří dětí.