Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kuča

6. 4. 2011 22:15
Vážený autore......

:-) pokud vzpomínáte v negativním Špidlu, tak to byl jeden z lidí, který odmítl, aby se stát za splácení haly zaručil. Hušák ho ani nepozval na zahájení! Kéž by bylo v tomto státě víc takových politiků, kteří měli určitou míru sociálního cítění. Omílané klišé "zdroje jsou" si strčte za klobouk. Dnes zdroje nejsou, protože je Vaše pravice úspěšně tuneluje a doufám, že to dovede do úspěšného konce, ale to už tu nebudu ani já, ani Vy. Bohužel budou v tom žít jako potomci, jako otroci !!! ;-O

0 0
možnosti

josefbad

6. 4. 2011 21:26
BANKROT

Podivejte, chteji zmenit odecty uroku hypotek. Az budu muset vyhlasit osobni bankrot, taky nebude nikdo moci rikat, ze za to muze Kalousek. A byznysmen by obzvlaste mel  brat do uvahy riziko nesplneni polotikova slibu.

0 0
možnosti

ediiti

6. 4. 2011 15:55
Tohle všechno jsem

si zjistila, a proto jsem na Hušáka nikdy nenadávala. Jen přihlouplí pisálkové si neumí najít, co před léty psali.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Vím, že něco vím?

6. 4. 2011 15:27
Souhlas.

Teď jsou všichni strašně chytří a nasazují Hušákovi psí hlavu i za co nemůže.Ani žádnu korupci na to nepotřebují . A prodají Sazku investorům nepopírajícím že jim jde o peníze,které na tom vydělají.

Hušákovi to samé vytýkají.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 4. 2011 15:45
Re: Souhlas.

N e j s o u   c h y t ř í   t e ď .   Alespoň ne ti, kteří kritizují Huščáka.  Nesmyslnost haly kritizovali prakticky všichni (konec konců byli čerstvě poučeni z Kongresového centra) již v době návrhu její stavby. Spočítat, kolik hala stojí, jaké budou splátky, jaké provozní nálady a kolik (spolehlivě) vynese je základní povinnost vedení investora (v čele s Huščákem) a kvalitní posouzení je úkolem představenstva.  Pokud představenstvo jen bere a nerozumí - je to problém akcionářů.

Na druhou stranu: nic mně teď není do toho, jestli některé sportovní svazy padnou. Nadšenci je vybudují znova.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 4. 2011 15:12
Pamatujte si ti hodně blbě.

MS v hokeji prosazoval Karel Gut. Dlouhodobě.  Stát nejen že nic nesliboval, ale naopak na nerentabilitu (případně) nově stavěné haly upozorňoval.  Dokonce musel být již přislíbený termín mistrovství odsunut (byl s kýmsi - již si nepamatuji s kým - "vyměněn").

Nakonec se Gutovy podařilo halu vydupat - slíbil mu ji p. Huščák.  Všichni ekonomičtí odborníci upozorňovali  (ba - řekl bych řvali), že to Sazku položí. Pan Huščák tak sebevědomě, jak ho známe všem vyložil, že jsou úplní blbci a že Sazka halu zaplatí "levou zadní". 

Není zajímavé, co píše po letech pan Jirásek (podporovatel Guta). Důležité je, že o výstavbě rozhodoval management Sazky a akcionáři. Tehdy nikdo, ani pan Jirásek, nebyl proti.

Jediné, co je pravda, že při novelizaci zákona o DPH vypadla nesmyslná výjimka pro Sazku - ač neplátce daně dostával vratku daně zaplacené. Bylo to neudržitelné, pokud by neměly stejnou výjimku i ostatní sázkové kanceláře (které jsou stejnou soukromou společností, jako Sazka).

0 0
možnosti

Stará kára

6. 4. 2011 15:16
Re: Pamatujte si ti hodně blbě.

Navíc nutno podotknout, že se na chudáka pana Huščáka nesesypali všichni pro samotný fakt problému se splácením arény.  Problém je, že pan Huščák situaci neřešil (alespoň ne ve prospěch akcionářů) a jeho řešení tak, jak ho známe z poslední doby je vysloveně proti nim.  Huščák je držen předsedou ČSTV - proč se můžeme jen domýšlet. Rozhodně pan předseda reprezentuje cokoliv kromě zájmů svého svazu.

0 0
možnosti

Bezkyd

6. 4. 2011 15:11
Nikdo ho nenuti

Pokud pan Hušák ale i všichni ostatní členové představenstva věděli, že SAZKA nemůže arénu financovat, tak ji neměli stavět, nebo měli rezignovat. Dali přednost prebendám, tak ať teď nebrečí. Pořád mi ale není jasná jiná věc: že SAZKA dluží z obchodního styku to chápu, ale jak to, že dluží na výhrách? Vždycky jsem si myslel, že ta polovina vsazeného určená na výhry je nedotknutelná.   

0 0
možnosti

Stará kára

6. 4. 2011 15:18
Re: Nikdo ho nenuti

Polovina vsazených peněz (v některých hrách jen 40 %)  "je určena na výhry".  Jenže je pořád na stejném účtu.  A když je třeba zaplatit .....

0 0
možnosti

Ctitel Giuseppe Verdiho

6. 4. 2011 14:50
Nenažranost světa

Prvopočátek problému je v tom,ž e současné lidstvo je marnotratné. Když byla ČR přidělena práva k zorganizování mistrovství světa v hokeji, avšak pod podmínkou, že postavíme Sazka arénu, měli jsme říci, že za takovou ceu to nechceme. Nemá význam kvůli jednorázové akci vyhazovat tolik peněz. Krok č. 1: nenažranost světa, který chce všechno luxusní, i když na Výstavišti se to dalo také odehrát. Krok č. 2: Naše neschopnost říci "děkujeme, nechceme, tedy lépe řečeno za tuto cenu to nechceme." Ukázali bychom se jako rozumnější než celá generalita světového hokeje. Ale to se prostě nestalo.

Jakmile jsem se dozvěděl, že se kvůli tomu bude muset postavit nová hala, byl jsem proti. Ne proto, že bych byl jasnovidec a věděl předem, jak to skončí, ale proto, že nemám zbytečné vyhazování peněz rád.

A potažmo teď nebudou peníze na sport, tedy ani na hokej, protože Sazka ho do značné míry financovala. Takže kvůli organizaci jednoho šampionátu nám bude chybět hokejová mládež možná už navždy. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik