Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Slavomír 1966

11. 8. 2011 9:07
Stalingrad neznamenal nic

Já jsem si dodnes myslel, že Německo prohrálo válku proto, že vykrvácelo na frontách. Především na východní, ale i na západní, severoafrické, italské, řecké, v odboji na porobených územích a v ponorkové válce v Atlantiku. A ono ve skutečnosti podle autora prohrálo válku proto,že obsadilo Čechy. Takže vlastně u Stalingradu nemuseli Rusové ani ojovat!! Stačilo jen vycházet z toho, že když Hitler obsadil Čechy, porazilo se tím Německo samo.

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

11. 8. 2011 9:01
A ještě Svatá říše Římská

Do státních útvarů, jejíž součástí byly Čechy a které se rozpadly, zapomněl autor zařadit Svatou říši Římskou. Ale jinak je autorův článek jeden velký nesmysl. Předpokládá, že se rozpadala jen ta impéria, kde byli Češi. Rozpadlo se všek i btirské koloniální impérium, francouzské, španělské, portugalské, rozpadla se Indie na Indii a Pákistán, rozpadl se Pákistán na vlastní Pákistán a bangladéž, rozpadlo se Turecko ve smyslu sultanátu (nikoli ve smyslu současné Turecké republiky), Rozpadla se Čengischánova říše, rozpadla se jednotná Arabaská říše apod. K tomu všemu a k řade jiných rozpadů došlo za těch více než tisíc let, co autor analyzuje (začal totiž Velkomoravskou říší). Řekl bychy, že autor je typicky sebestředný. Považovat svsou vlastní zemi za jádro konfliktu je stejná sebestřednost jako považovat ji za něco výjimečně skvělého. Pouze místo znaménka plus je zde znaménko mínus, ale povit výjimečnosti v obou těchto příapdech existuje a v obou případech je nesmyslný.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

11. 8. 2011 8:06
Tak za pád Třetí říše můžou Češi

Dobrá práce. ;-D

-

Já bych viděl příčinu rozpadu všech těchhle státních útvarů jinde. Naše území je polohou zajímavé pro všechny mocichtivé šílence, takže často naše území přiřazují do svých říší. Když tyto říše padnou, vytvoříme si nějaký vlastní stát až do příští říše, která nás pohltí. A ty říše se hroutí, protože jim vládnou mocichtiví šílenci, ne proto, že pohltí naše území.

-

Rakousko-Uhersko se rozpadlo, protože prohrálo válku, kterou vyvolalo. Totéž se stalo Třetí říši. Další říše, která se rozpadla, bylo Ruské komunistické impérium, to se rozpadlo proto, že si po řadě mocichtivých šílenců dali do čela někoho, kdo nebyl mocichtivý šílenec. A EU se rozpadne kvůli plánům šílených mocichtivých bláznů, toužících po věcech jako mocná měna, bez ohledu na to, jestli má taková měna smysl.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 8. 2011 7:19
to je komické zjištění

Možná by stálo za to se podívat kolik evropských států dokázalo být celou dobu své historie stabilních i když nemělo jakou svou součást Česko.Moc jich asi nebylo...

0 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 8. 2011 6:34
no tak Rakousko Uhersko

vydrželo 300 let, třeba to té EU vydrží déle. Náklady z živelného rozpadu EU budou tak obrovské, že náklady z rozpadu Rakouska-Uherska a RVHP byly proti tomu téměř zanedbatelné. Stačí uvést, že bez  vzájemného obchodu s EU se nevyrobí v Česku ani snad za korunu zboží a služeb.

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

11. 8. 2011 9:02
Re: no tak Rakousko Uhersko

Vycházíte z myslného předpokladu, že po rozpadu EU přestane existovat mezinárodní obchod. Ono to tak nebude.

0 0
možnosti
A

Anon

11. 8. 2011 1:55
Slož zbraně...

G A M E . O V E R ! XV

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

11. 8. 2011 1:29
opevovani EU?

Pokud jsem si povsiml, tak pan prezident EU zrovna dvakrat neopevuje, tudiz toto tvrzeni neni pravdive " v současnosti opěvují Evropskou unii."

0 0
možnosti
FK

manilaman

11. 8. 2011 3:13
Re: opevovani EU?

to uz autora chytate za slovo. At to rekl jak chtel, ma pravdu. Politici opevuji EU a to je cela podstate vci. Autor ma pravdu, az se mi dela husi kuz ena zadech. Dopadne to tak, jak napsal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik