Stávka nebude?

Jaký smysl měla žádost o vydání předběžného opatření?! Laik žasne, odborník se diví. Někde se zřejmě něco zadrhlo.

Bude stávka legální, nebo nelegální? V téhle kauze se neorientují ani právníci. Jedni tvrdí, že stávka bude na základě Listiny lidských práv a svobod a je proto legální. Druzí tvrdí, že je nelegální, neohlášená o tři dny předem. A jak známo, kde se nedokáží shodnout právníci, tam se soudy potáhnou dlouho a jediní kteří na tom všem vydělají budou právě jen ti právníci.

Proto mi není jasné, proč Kalousek vůbec žádost o předběžné opatření podal. Musí přece vědět, že stávka stejně bude. Jestli o pár dní dřív, nebo později, na tom přece vůbec nezáleží. Podstatné je to, že tímto krokem Kalousek celou věc ještě zhoršil. Stávka holt bude o několik dní později, ale zřejmě horší, než by byla ta původně ohlášená. Horší o to, že k rozhořčeným nad  nekompetenci vlády se ještě přidají rozhořčení nad její arogancí.

Proč se teda Kalousek rozhodl píchnout do hnízda sršňů?  Kobyla, která chcípá, kope?! Možná.

Anebo páni z vlády snad potřebují jen pár dní navíc, aby řádně připravili černé rytíře s pendreky a na koních? Narychlo svolat a sešikovat tu policejní bandu, abych si volně zaparafrázoval Karla Havlíčka, to není jen tak! To není jako rozhánět pendreky pár křiklounů kolem cikánského gheta! Tohle zřejmě bude rozsáhlá policejní operace pod hlavičkou ochrany řádných občanů a jejich svobod a řádná příprava chce svůj čas. Taky možné.

Anebo je to nakonec jen vládní "demokratická" varianta totalitní "komunistické čtverylky"? - Jeden krok s podupnutím kupředu a pak tři plouživé zpátky? I to je možné.

Ať tak, či onak, jedno se, myslím, ukázalo jasně: Pan premiér Nečas před televizními kamerami a v čele celé vlády sice promluvil tvrdě a nesmlouvavě, ale kdo je skutečným premiérem je už teď zcela zřetelné. Pokud by návrh k soudu předložil premiér, nebo ministr vnitra, nebo ministr spravedlnosti, tak prosím. Ale Kalousek, ministr financí? Jen tak, z ničeho nic se  rozhodne a napíše? Ba ne! Kalousek se zřejmě rozhodl a pan premiér s celou vládou srazili kufry.Tak kdo je tady ve skutečnosti předsedou vlády? Jak já to vidím, tak Kalousek.

Nebo snad jeho soused, pan Šťáva? Nebo ........

 

 

A jestli tady dnes máme zřejmě nekompetentní vládu s evidentně nekompetentním premiérem a více než kompetentním Kalouskem, tak z toho nakonec může být pořádný mazec.

Autor: Petr Pazderka | neděle 12.6.2011 12:24 | karma článku: 14,18 | přečteno: 653x