Šrumec v parlamentě

Poslouchat projevy pana Kalouska je vždycky zážitek! Je-li navíc náhodou právě společensky unaven, lid se i zasměje. Je-li pan ministr střízliv, většinou po jeho projevech národu do smíchu není. Ale jeho dnešní projev v parlamentě jaksi nedosáhl páně ministrovy obvyklé úrovně.

Obhajovat neobhajitelné je vždycky problém. Obvykle to pan ministr brilantně dokáže, ale tentokrát zklamal. Asi neměl dost času to podrobně promyslet a musel tedy říkat skutečně to, co mu slina na jazyk přinesla. Koneckonců, ministr financí toho o právu a policii nemusí moc vědět.

 Jeho partajní šéf  Schwarzenberg, velice čile uvažující pán, to okamžitě pochopil a usnul. Podle svého hesla „když se říkají blbosti, tak spím“.

 Svým projevem ovšem nenadchl ani pan premiér Nečas. Mluvil sice rázně a rozhodně, ale poněkud od věci. Svoji šéfku kabinetu paní Nagyovou opomněl úplně. Přitom se všichni shodují, že paní Nagyová je v tomhle vládním tyátru „primabalerina assoluta“. Anebo je snad  pan premiér ze staré školy, kde platilo, že když se mluví o dámách, „gentleman mlčí a vzpomíná“? To by vysvětlilo, proč raději mluvil o bramboračce. Nepříliš „vyfutrovaně“.

Je těžko argumentovat, když, jak se zdá, prokurátoři mají jejich argumenty „vyfutrované“ líp. A navíc to přišlo tak nečekaně.

 Oni totiž všichni, dámy a pánové ve vládě i v obou Komorách, jsou momentálně trochu vyvedeni z konceptu. Dosud bylo zvykem, že než někoho z „Nedotknutelných“ chtěl někdo šoupnout do tepláků, muselo se to nejprve v kuloárech projednat a schválit.(Viz případ Rath).

 A najednou se tady, bez jakéhokoliv politického zadání, přiřítí na úřad vlády a do dalších úřadů čtyři stovky policajtů v kuklách, s papírem od jakéhosi venkovského vrchního státního zástupce a začne dávat zasloužilým politikům klepeta! Kde to jsme?! Kam se to naše demokracie zatočila?  Každý soudný občan musí pochopit, že tohle je na mrtvici!

 Ale je tu pro nás, občany, nějaký důvod k halasnému „radujme se, veselme se“?  Myslím, že zatím ne. Mafiánů a jejich kamarádíčků jsou v tomto státě stovky ve všech partajích, ale zatím se hromy a blesky sypou jen na ODS.

 Moc se mluví o předčasných volbách. Houbeles!  Namísto toho donutit tuhle zprofanovanou politickou garnituru k tomu, aby ve zrychleném řízení  přijala účinný!! Zákon o státních úřednících nezávislých na politikaření. Se závazným kariérním postupem a platovou stupnicí jako za starého Rakouska a Zákon o všeobecném referendu. Jednoduchý a křišťálově čistý, aby si jej později kdejaká partaj nemohla ohýbat podle svého gusta!

A až tohle současní politici splní, vyhlásit volby. V řádném termínu. Na pouhé dva zákony mají skoro tři čtvrtě roku. To by přece mohli i při zlé vůli a se skřípěním zubů stihnout.

No a pak už by zbývalo jen nikoho z nich znovu nezvolit.

 Na závěr přece jen jedno potěšující sdělení:

Pan Jan Zahradil, náš poslanec v Europarlamentu, poslal všem členům ODS osobní dopis a v něm sděluje, že „…ODS je dnes v Evropě i ve světě dobrá, známá a respektovaná značka…“ Skutečně radostné sdělení. Aspoň, že ve světě! Obzvlášť dnes, když doma ODS okopávají ze všech stran.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Pazderka | pátek 14.6.2013 19:29 | karma článku: 19,37 | přečteno: 719x