Diskuse

Pro zasmání.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Tady snad ani tak nejde o národní hrdost či reciprocitu, ale o to, kdo má s turisty větší problém a chce ho řešit. V Chorvatsku jsou v sezonu taky čeští poliši a u nás ti jejich ne.

1 0
možnosti
MS

Jo, tohle me taky nadzvedlo. Jednak proto, ze je polstina jako slovansky jazyk pomerne srozumitelna i bez nejakeho predchoziho jazykoveho kurzu a  pri trose snahy o porozumeni se da vse podstatne zachytit a taky proto, ze jsme nic neslysel o tom, ze by na polske strane slouzil zase cesky policista - prekladatel. Ja jsem se polsky nikdy neucil ale kdyz pozorne posloucham, tak rozumim a to same bych ocekaval od protistrany.

0 0
možnosti
JM

Polština sice srozumitelná je, ale v případě přestupku či trestného činu a výslech to chce přece jen větší vědomosti

1 0
možnosti
Foto

Zas taková blbost to není. I kdyby uměl každý jen svou mateřštinu tak Polák asi bude mít znalosti našich zákonů a náš bude asi vědět něco o těch Polských. Proto mohou být smíšené hlídky v pohraničí dobré. A to ani nevím zda může ( jaké jsou o tom zákony ) zasahovat samostatně třeba náš v Polsku a obráceně.

0 0
možnosti
SS

Posledni veta je bozi: Český mudrc - úředník vymyslel nesmysl, dal vědět televizi a Prima z toho spatlala reportáž. Zasmal jsem seR^

2 1
možnosti
DK

D20a80v38i80d 35K20r90á78l

2. 3. 2013 21:42

to je jak z toho vtipu, proč policajti chodí ve dvojicích: jeden čte a druhý píše

2 1
možnosti
PP

a za komančů chodili ve třech: Jeden uměl číst, druhý psát a ten třetí musel ty proklatý inteligenty hlídat,

3 1
možnosti
IF

A napadla Vás i varianta, že český četník polsky rozumí, ale nemluví a naopak polský rozumí, ale nemluví česky? Alespoň já to tak měl, když jsem žil téměř na hranicích s Polskem.

1 1
možnosti
PP

NO, to mě nenapadla. Ale tím by se nic nevyřešilo, že?

A BTW - máte hezkou fajfku. Tu vám závidím!:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik