Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

4. 10. 2011 9:47
K nesmyslům jen krátce

1. Dluhopisy ČR jdou stále na odbyt. Vaše zbožné přání, abychom si neměli kde půjčovat se nesplní

2. Doposud to bylo tak, že jsem půjčil bance (vklad) za max. 1,5 % a ta půjčila státu za (v současnosti) 3,9 %.  Teď půjčím přímo státu - za 3,0 %.   Vydělám cca 1,7 % (ten vklad by byl po zdanění jen za cca 1,3 %) a stát ušetří 0,9 %.  Zisk nebudou mít banky. Vám to vadí

3. Jsem důchodce a dluhopisy (z obou důvodů uvedených ad 2/) nakoupím. Pravda - nebude to za milióny.

0 0
možnosti
PP

pep19

6. 10. 2011 21:29
Re: K nesmyslům jen krátce

1. úspory obyvatel ca 2,3 bilionu - viz internet. Jistá euforie u jistých majetkových skupin se dá předpokládat.. Napište mi, prosím, tak po 2. nebo 3. tranži. Nikde se prozatím neobjevilo, kolik se prodalo jednoletých, dvouletých a pětiletých dluhopisů. Čím více jednoletých, tím víc zešednou panu ministrovi vlasy - za rok totiž bude muset zaplatit nejen jistinu, ale i úroky za 1,3,5 let.  2. Máte pravdu, že půjčujete bance za 1,5% Ale vážně pochybuju, že nějaká banka dnes půjčí státu za 3,9%.Možná myslíte Státní banku.  Ale jiné banky? Skutečně? Když inflace je kolem 3%?

A  že Vám pan Kalousek dává tři procenta? Tak 1. - ještě je nemáte. A 2.- při inflaci kolem tří procent  vám nedává prakticky nic. A  poplatky za správu dluhopisů Vám taky banka účtuje, ne že ne.

Vezměte si prosím tužku, pytlík od svačiny a počítejte.

3. Když se nebojíte, nakupujte! Je to jen Vaše soukromé rozhodnutí. Já nenakoupím. Mám na paměti, co mi říkal můj otec: "Tele se nebojí ani lva, protože je tele".

0 0
možnosti
TP

assco

4. 10. 2011 7:19
Uplne bezcenny blog o tom, ze nechcete

voli Kalouska. Ja ano. Kazdy holt mame sve duvody, ale kdy uz o tom pisete, dejte si tu namahu a napiste proc. Zvaneni o necem co je ve svete bezne. jako o vynalezu je nevzdelanost...

0 0
možnosti
PP

pep19

6. 10. 2011 21:39
Re: Uplne bezcenny blog o tom, ze nechcete

Máte v podstatě pravdu. Kdo chce, volí; vrána k vráně sedá.

Co se Vašeho názoru týče, - ano - máte pravdu, pan Kalousek to nevynalezl. Ani to netvrdím, domnívám se. Ale iniciativně to převzal do Česka. Dluhopisy pro malého českého člověka tu nikdy nebyly. V tom je jeho zásluha a nemůžete mu ji upírat.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 10. 2011 7:18
když se podíváte na podmínky prodeje těch dluhopisů

Tak zjistíte že nejchytřejší ministr na světě to dokonce vymyslel tak že tyto dluhopisy pro občany mohou nakupovat i zahraniční občané a zahraniční vybrané organizace. A těm se to vyplatit může, a případné vázané vklady a podobné výmysly našich politiků řešit pomocí mezinárodní arbitráže

0 0
možnosti
SF

Stary Fafa

4. 10. 2011 4:46
Studenti

A Vy znate nejakou zemi na svete, kde studenti jsou tak majetni, ze sve momentalne volne prostredky investuji do statnich dluhopisu? U duchodcu je to trochu komplikovanejsi. Letos odchazeji do duchodu lide, ktery v roce 90 bylo kolem 40. Mozna bychom se divili, kolik z nich muze investovat miliony.

0 0
možnosti
MP

Vrah

4. 10. 2011 2:43
VUML

Píšete:

„A pokud by si lid snad drze stěžoval nadměrně, tak by pak mohly přijít vhod i hodiny strávené ve Vumluֱ

Vy jste navštěvoval VUML? To vám teda nezávidím.

0 0
možnosti
SN

kuča

4. 10. 2011 4:42
Re: VUML

:-)......mně VUML "bohužel" minul, ale pokud máte o Marxovi jen trochu ánung a sledujete blogy, zdá se, že na jeho slova

brzy dojde ! Pěkný den! !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik