- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Obvykle nad podobnými vzpomínkami zívám. Nicméně, dnes byla vyjímka. Ani nevím proč. Tak či tak, hezky se to četlo.
jo, ja za valky jeste nebyl na svete, ale tata mi vypravel, tenkrat zili v Plzni, tata byval student ale nasel si tam ihned praci aby nebyl nasazen do Nemecka, a kdyz prisli Americane, nasi byli ubytovani ve vile po pribuznych kde zili moji prarodice, jeste do smrti opatroval album s fotkama a ruzne suvenyry, helmu, nuz a vojenskou bundu. Kdyz ve skole vzdy na vyroci osvobozeni se muselo rikat ze nas SSSR osvobodilo az po As, tak to ve me vrelo. Ale doma mi vzdy kladli na srdce abych drzel hubu.
Slaný máslo nemají jenom vojáci v Americe. Slaný máslo je slaný možná původně kvůli konzervaci, dneska se to bere jako normální chuť másla. Tady v Portugalsku taky. Nesolený máslo se koupit dá, ale standard je slaný.
A ono to při pečení nebo vaření nevadí, alespoň u většiny receptů. Jen když je ten recept hodně bohatý na máslo, jako např. velikonoční mazanec.
Tak, tak máslo se solilo kvůlivá konzervaci a aby sůl vytáhla přebytečnou vodu.