Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

sfs

11. 1. 2012 21:31
Úřad chrání vlastní dotace

Na víc mu nezbývá, jako ostatně všem státním institucím.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 1. 2012 17:42
ale to by jste toho chtěl moc

Ten zákon samozřejmě vytváření různých databází nezakazuje.Ten zákon pouze definuje určité podmínky,jaké musí dodržovat.. Ta nejpodstatnější je, že si musí od každého člověka jehož osobní data eviduje, vyžádat jeho souhlas-jednak  k tomu evidování, druhako zda smí ty údaje předávat jiným subjektům.

 (přičemž, zase existují různé vyjímky hlavně pro úřady, kdy tento souhlas nemusí být dán - to se týkalo třeba Sčítání.)

Takže, pozor na to- jestli sepisujete někde smlouvu, v bance, u operátora, atd...tak určitě ve smlouvě kterou podepisujete, tahle formulace bude "že dáváte souhlas k evidenci Vašich údajů..., a jejich předávání třetím subjektům...!

Podobně, jestli někde na Vás chce vrátnej občanku, tak to není příkaz, to je žádost o vyslovení toho souhlasu, když jim tu občanku nedáte, nemusíte...

0 0
možnosti
JV

sfs

11. 1. 2012 21:32
Re: ale to by jste toho chtěl moc

nemusíte ... a neubytují, nenasmlouvají ...

0 0
možnosti
M

mi.kar

11. 1. 2012 17:32

Žádná ochrana není... jakožto majitel nemovitosti, je na každém katastru - veřejné.. jsem zapsán v obchodní rejstříku - veřejné... Žádná ochrana není a nedovoláte se jí. Za loňský rok jsem díky těmto přístupným informacem řešil 3 podvody, které byly spáchané nejspíš díky těmto veřejně dostupným informacím...

Díky státeRvRv;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik