Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

kral

9. 12. 2011 0:27
k cirkvi mam podobny

vztah jako k hemoroidum a pana Halika taky moc v lasce nemam. Nicmene stojim na jeho strane a diskuse ktera se rozpoutala ohledne potvrzeni o jeho vysveceni, mi zavani ucelovou dezinformaci. Doporucuji si tento dokument precist a pokud ke sve skode nevladnete nemcinou, nechejte si jej prelozit. Pan Meisner tam potvrzuje ze byl svedkem Halikova sveceni. Pro mne z toho vyplyva, ze se jedna o osobni dopis, byt na urednim papire s razitkem, neni to vsak oficialni doklad. Proc cirkev nezverejni oficialni listinu je druha vec. Spise hloupost. Rozhodne ale, je li tam Meisneruv podpis, nevidim duvod o tomto dokladu pochybovat.

0 0
možnosti
P

philipe

9. 12. 2011 0:24
Pan prof.Halík...pokračování

jinak také dissertace dokumentují a archivují, alespoň tomu tak je v západ.civilisacích. Když V.K.studoval ekonomie na VŠE v Praze, shodou okolností tam v tu dobu studoval můj bratr národohospodářství, nebyla VŠE na Žižkově součástí UK a ČSSR nepatřila k těm západ. civilisacím.Klausova disertace nemůže být nikde archivovaná,protože neexistuje. Ex nihilo nihil fit, říkali staří Římané, z ničeho nevzniká nic. Čestné doktoráty se udělují kdekomu, podmínkou není ani úspěšná maturita. Profesorem mohl V.K. jmenovat leckterý komunismu oddaný a režimem prověřěný dekan na př. z tehdejší VŠ pro zahraniční politiku v Dejvicích. Mimochodem, profesor se v Rakousku nazývá každý gymnasiální kantor. Je však diametrální rozdíl mezi učitelem na vyšší střední škole a mezi habilitovaným profesorem, činným na universitním či jiném všdeckém campusu. Ze zvědavosti jsem zavítal na homepage V.Klause a žasnul, s jakou neomalenou teatrálností a morbidním narcisismem se tam V.K. presentuje. Případ pro psychiatry.

1 0
možnosti
P

philipe

9. 12. 2011 0:02
Pan prof.dr. Halík...

je možná vysvěceným knězem ale nemůže to jednoznačně prokázat. Nejsem přívrženec žádné církve a proto mě to nijak nesvrbí. Pro mne jako akademika je směrodatné, zda p. Halík kdy napsal nějakou disertaci a zda je halititovaný pan profesor. Vím dobře, jak se v české kotlině získávaly a dosud získavají doktorské tituly a jaká ostudná habaďura se odehrává při jmenování profesorů. Jelikož to jméno Halík čtu po prvé v životě, nedovoluji si jeho akademickou dráhu komentovat.

V jedné věci jsem si ale absolutně a stoprocentně jistý. Pan Václav Klaus, doufám že jste se zmiňoval o nynějším představiteli ČR, nemá žádný akademický titul, který by mu udělila nějaká státní, renomovaná universita. On je Dr.h.c., což znamená Doctor honoris causa. Ten čestný doktorát, který se propůjčuje při určitých ceremoniích není de facto akademický titul, který se uděluje absolventům universit po předložení vědecké práce a po obhájení tézí, obsažených v té disertaci. Na regulérních universitách se vědecké práce...

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

8. 12. 2011 23:02
Mimo jiné - vypadá to jako kompilace z kopírek .....

"Originál" asi nemají.  Dost divné. Ale celkem je mi to jedno.   Halíka považuji za Ďáblova spřežence,  slouhu  pekelných sil zla a lži.Rv[>-]

2 0
možnosti
O

OliveraKatarina

8. 12. 2011 23:07
Re: Mimo jiné - vypadá to jako kompilace z kopírek .....

http://tisk.cirkev.cz/res/data/139/015747.jpg?seek=1

0 0
možnosti