Úspěch banky „bez zadní nápravy“

Česká spořitelna je bankou roku. To zase bude na internetové pavlači povyk. Spoustě vyhraněných fanoušků jiných ústavů se to vůbec nebude líbit.  

Ve Spořitelně se s tím určitě nějak vyrovnají, zvlášť, když získali i titul Nejdůvěryhodnější banka roku. O tomto vítězství rozhodla v hlasování ctěná veřejnost.

V jedněch novinách jsem si přečetla, že překvapením bylo třetí místo Air Bank. Pro mě tedy ano. Nejdynamičtější – tomu rozumím, ale že by banka, která nemá například vlastní hypotéku, patřila mezi tři nejlepší? Jak by to asi analogicky vypadalo, kdyby se nejednalo o banky, ale třeba o auta? Dostala by se mezi tři nejlepší nadupaná kára s krásnou kastlí, ovšem bez zadní nápravy? Dovolím si tvrdit, že vlastní hypotéka je v retailové bance něco jako náprava u auta.

V bankovnictví (a ve službách obecně) je to trochu jako v krasobruslení – hodně jde o pocity. U auta je zpravidla zapojíte, až když je celé hotové. Pokud jde o bankovnictví, dá se jezdit i bez zadní nápravy a zjevně to frčí. Ale budiž. Odborná porota na to má jiný názor, tak jej ctím a všem oceněným přeji hodně spokojených klientů.

Ty nejvíce loajální mají podle souvisejícího průzkumu Fio, Komerční banka, GE a Česká spořitelna. Až na Fio jsou to všechno banky, které by se, soudě podle mnoha novinových článků, měly celé dny klepat hrůzou a zděšeně z oken sledovat davy prchajících klientů. Já zkrátka miluji průzkumy všeho druhu. Je to takové zábavné a pro vlastní byznys finančních domů to asi nebude zase tak důležité. Co by si také měly počít třeba s tím, že v průzkumu lidé tvrdí, jak je pro ně ocenění důležitým vodítkem při rozhodování o výběru banky. Ovšem zároveň si nepamatují, kdo byl mistrem českého bankovního rybníku vloni. Takže - ať žijí vítězové a těšíme se na další ročník.  

Autor: Marie Petrovová | pátek 13.11.2015 13:55 | karma článku: 12,74 | přečteno: 661x