Konečně dobrá zpráva pro začínající podnikatele

Dobrá zpráva prý není pro média žádná zpráva. Říká se to. Otevře-li si člověk internet nebo noviny, tak to tak někdy i vypadá.

Občas se objeví výjimka. Pro mě to třeba byla zpráva o tom, že Komerční banka bude s podporou Evropského investičního fondu nabízet půjčky pro začínající podnikatele. Podmínkou je pouze předložení smysluplného podnikatelského plánu.

Určitě se najde spousta těch, kteří v tom uvidí zase jenom snahu vydělat peníze. Popravdě řečeno, já osobně na vydělávání peněz nevidím nic špatného a pokud to opravdu pomůže lidem, kteří chtějí rozjet vlastní byznys, tak klobouk dolů. Ne každý má takovou finanční rezervu, aby si mohl dovolit opustit zaměstnání a pustit se do vlastního podnikání, i když má třeba skvělý nápad. Mám ráda lidi, kteří jsou odvážní a jdou do toho. A oceňuji i to, že banka v nich vidí obchodní příležitost, to je přece správný podnikatelský pohled. Musím uznat, že to je aktivita, kterou od Evropy čekám. Je konec konců v zájmu nás všech Evropanů, aby nám tu podnikání fungovalo, aby nám jely malé a střední firmy a aby schopní lidé mohli uplatnit svůj potenciál i mimo velké korporace.

Fakt, že s tímto přístupem začíná  tradiční banka, také stojí za povšimnutí. Nezapadá to úplně do škatulky nepružnosti a ztuhlosti, kam se konkurence snaží velké banky svými reklamami nacpat. Teď jen netrpělivě čekám, jestli si Komerčka udělá reklamní kampaň, ve které podnikatelé polezou po prostěradle za tím, kdo je schopen jim do začátku půjčit.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Petrovová | pátek 29.1.2016 11:34 | karma článku: 9,71 | přečteno: 517x