Vzkaz Japoncům

Vzkazuji vám, vy všichni lidé v Japonsku, že na vás myslím. Nevím, proč zrovna vám se to muselo stát. Vyspělé země na celé planetě se v zamyšlení sklánějí. Naše země ne. Náš premiér se projevil nevhodně. Aspoň já si to tak myslím.

 

       Fukušima není jen vaše neštěstí. Zasáhla celý svět. A rozumní lidé z celého světa  - pochopili. Pochopili vzkaz. A vnitřně vás dozajista podpoří!

       Pro mnohé z vás teď přišla životní zkouška. Ale i pro nás, co bydlíme v Česku, jsou to zvláštní chvíle. Víte, Česko je země veskrze konzumní. Tady se hlavně jí, pije a jezdí bavorákama. Jo, taky jsou oblíbené audiny. A pro pár kaček by Čech zradil bráchu.

       Cena lidského života v Česku není veliká. Většinou se to bere tak, že má problémy jeden kus ze stáda. Jedno rodné číslo. A takových je! Ono to, žel, bývá často pravda. Tady se ze stáda nevybočuje. Maximálně tak účesem. To jo. Nebo originálním svrškem. To snad též.

       Víte, tady je všechno ve hmotě, a v nitru nic. Tak je to tu většinou. Ale věřte - je tu pár zoufalých poutníků, co na vás myslí s účastí.

       Vydržte!

Autor: Jana Petrová | čtvrtek 17.3.2011 19:25 | karma článku: 17,00 | přečteno: 1173x