Vrtěti psem? Už zas?

Myslím, že to bylo roku 1997. Byl natočen skvělý film, který předběhl svou dobu. Ano, "Vrtěti psem" se jmenoval...

 

       Koukám do zpráv a zas se jednou divím. Generální ředitel MMF a kandidát na prezidenta Francie se ubytoval v New Yorku v hotelu. A co se nestalo! Kolem poledne tamního času do jeho pokoje vstoupila pokojská. Neměla tam sice co pohledávat, ale to je vedlejší.

       Podle zveřejněných zpráv se na ni finančník vyřítil. Vyběhl nahý z koupelny a nebo z ložnice. V tom se zprávy různí. Prostě vyběhl a vrhl se na muslimskou vdovu z Bronxu. Rok před prezidentskými volbami. Vrhl se na ni a chtěl ji znásilnit.

       Důkazy však evidentně nejsou po ruce. Mno. Kromě výpovědi pokojské z Guineje, která je asi nakažená HIV. Tvrzení proti tvrzení. To ale newyorské policii nevadí, a soudu zjevně také vůbec ne. Šup se Straussem-Kahnem do vazby. A mediální kampaň běží na plné obrátky...

       A světe div se - už byl obviněn. Hrozí mu 25 roků vězení.

 

       Víte, neznám pana Dominiqua Strausse-Kahna; pochopitelně. Jen jsou mně souvislosti prostě nejasné. Ale to je můj názor, ryze soukromý.

       Ach, nezávidím USA! Jsou zadlužené, blíží se bankrotu. Tedy - pokud nebudou republikáni ochotní zvýšit strop - pro zadlužení země. Dluh činí 14,29 bilionů dolarů. A ještě aby řešily takové případy! Vždyť sami neví, co bude dál! Budoucnost dolaru je zcela nejistá.

       MMF má výpůjční kapacitu větší než bilion dolarů a rezervu - cca tři tisíce tun ve zlatě. Aféra týkající se jejího vedení bude ovlivňovat Evropu. Nehledě na to, že nepřítomnost Strausse-Kahna na schůzkách, které měl mít právě teď, se odrazí na finanční politice Evropy a síle eura...

 

       No nic. Mám jeden dobrý tip. Zkuste si koupit někde film "Válka, kterou nevidíte".

       No, asi ho jen tak nekoupíte... tak - zkuste si projít internet. Je taky skvělý. A o hodně novější než "Vrtěti psem".

      

       Věnujte mu čas a budete vědět zase o chlup víc.

 

 

 

Autor: Jana Petrová | čtvrtek 19.5.2011 22:51 | karma článku: 11,57 | přečteno: 1600x