Václav Klaus udělil milost "Mrázkovým lidem"

Opět překvapil. Alespoň mě. Myslela jsem, že Václav Klaus přistupuje k udělování milosti jinak. Tedy - že celý ten proces je jiný. Než je.

 

       Říkala jsem si, že Václav Klaus nikdy neudělí milost Jiřímu Kajínkovi. Protože by se setkal s velkým odporem; vždyť Jiří Kajínek je velká kauza, výsledek "práce" české policie a českých soudů. Jeho omilostněním by si mohl Václav Klaus proti sobě tyto instance takzvaně poštvat. Bylo by zpochybněno celé české soudnictví (tak, jak si zaslouží!) A milost pro Kajínka by se nelíbila ani části české veřejnosti (nevím, jak velké), která slyšela v televizi o zrůdnosti Kajínkových činů... Které mu nikdy prokázány nebyly. Takže se vlastně dodnes neví, kdo a kde ta zrůda (která zabila dva gangstery) vlastně je.

       Ale Václav Klaus se evidentně udělování milostí nebojí. Nebojí se toho, co si asi řekne veřejnost.

       Vždyť člověk ani nemusí být zvláště chytrá hlava, aby si spojil čtyři konkrétní "omilostněné" s dalšími fakty. Jména těch lidí: Karel Steiniger, Miroslava Pragerová, Jarmila Morávková, Jan Kondler. Další fakta: všichni spolupracovali s "kmotrem" Mrázkem, šéfem podsvětí. Kontakty Mrázka vedou až na Klause. Zdůvodnění těchto udělených milostí je vágní, podivné. Odpovědi mluvčího Weigla v rozhovoru Dnes (ze 13.1.2010) na toto téma jsou plné rozporů. Vztah pana Klause k penězům je prazvláštní (např. - "neexistují špinavé peníze"). Jako ministr financí působil Klaus v době, kdy žila kauza "lehké topné oleje", a on o ní musel něco znát... (právě v kauze LTO připravil Steiniger stát o 60 milionů korun!) Těmto lidem V. Klaus pokynul - jste svobodní, už nejste vězněni. Jděte. A množte se!

       Klaus se nebojí. Nebojí se veřejnosti. Ostatně – ta přece nepatří k elitě. Například jí nemůže být dána ani možnost přímé demokracie. Veřejnost je neznalá. Je možno před ní dřístat o klimatu, je možno pustit kohokoliv z vězení.

 

       Ale Jiří Kajínek si asi ještě posedí. Ukradl toho za život málo a nevhodným způsobem. Určitě nezvládl 60 milionů. Proto ho Václav Klaus jako schopného podnikatele nevidí. Nepatří k elitě. A navíc – koho dát na jeho místo? Někdo přece musí vraždy těch dvou grázlů odsedět. A snad to nebude ten, kdo v nich má opravdu prsty. Někdo z elity.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Petrová | neděle 17.1.2010 23:52 | karma článku: 19,73 | přečteno: 1770x