Václav Klaus: na severu musíme zasáhnout silou. Nemilosrdně!!!

       Musíme zasáhnout silou A UKONČIT TO, nechal se včera slyšet Václav Klaus. Nikomu ale nejspíš není  jasné, jak to Klaus myslí. Ukončit TO? Co? Nepokoje? Radikály? Romy?

 

       Klaus říká, že ho to děsí. Že z toho má hrůzu. Je to "nepříjemná parcelizace společnosti", prohlásil. No ano, pane Klausi, nepříjemné to je.

       Tak to chcete ukončit. A vadí Vám to tak velice, že neváháte navrhnout použití síly, a nadto nemilosrdné. No to jsme na tom už stejně, jako před listopadem 1989; vlastně - řekla bych - v jistých směrech hůř. O použití nemilosrdné síly proti občanům - třebas demonstrujícím - se takto otevřeně v minulém režimu nehovořilo.

      

       Napětí mezi většinou a Romy nevzniklo náhodou, a ani ze dne na den. Ke kumulaci Romů ve Šluknovském výběžku taky docházelo postupně. A nikoliv náhodou. Paradoxně vinou bílých "podnikatelů", čili "neviditelnou rukou trhu", kterou má Klaus tak rád. Ona ho takto zradila, vypadla nečekaně ze severu jak kostlivec ze skříně.

       Podnikaví (dle Klause tedy schopní) příslušníci bílé majority začali Romy stěhovat do této pohraniční oblasti; zde jim poskytli levné bydlení a nechali si to od státu zaplatit. Domy, kde Romové původně bydleli, pak použili k "podnikatelským účelům" - šmelí s nimi nebo je draze pronajímají. Vždyť pan Klaus na celém světě učí, že trh se nesmí omezovat ničím, že má zůstat zdravý a svobodný. I došlo ke kumulaci Romů ve Šluknovském výběžku. Trh zůstal zdravý a svobodný, "schopní" opět zbohatli (jako už tisíckrát předtím - od plesnivého Sametu), a co je nejvíc zvláštní: Václav Klaus se tomu diví a je zděšený.

 

       Faktem je, že pan Klaus to nemá rád: jakékoliv aktivity lidí, které jsou státem nepodchycené. Neovládané; bez státní kontroly. Nemá rád aktivity, které se odehrávají v ulicích; nemá rád občanská sdružení; nechápe smysl referend...

       Nejhorší "podrazy" v uvedeném smyslu čekal od ekologů, které (možná za tímto účelem) označil za ekologisty: aby jasně ukázal, že jsou na scestí, že jsou pouhými sluhy ideologie. A teď se mu stalo tohle! Romové! A DSSS k tomu. A taky "bezpartijní" občané.

       A pohraničí, kam nechce jet žádný vládní politik - odvážil se tam akorát Jan Kubice s náměstkem Hruškou. Nečas vzkázal jen to, že:


"Zavedou se konkrétní opatření. Lidé, kteří jsou zodpovědní za ta opatření, je zhodnotí přímo na místě, zavedou je tam, a pak přišel čas na to, aby je předseda vlády zhodnotil a případně posoudil, že se v nich má pokračovat nebo že má dojít ke změně," Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/glosa-boji-se-necas-jet-na-sever-na-nektere-otazky-by-odpovidal-tezko-1gs-/domaci.aspx?c=A110913_125635_domaci_kot

"... zavedou se konkrétní opatření. Lidé, kteří jsou zodpovědní za ta opření, je zhodnotí přímo na místě, zavedou je tam, a pak přišel čas na to, aby je předseda vlády zhodnotil, a případně posoudil, že se v nich má pokračovat, nebo že má dojít ke změně..." 

       (takže přijede na Šluknovsko - odhadem - tak za rok) 

 

       Václav Klaus se asi na Šluknovsko taky nechystá. To radši třeba - do Austrálie. Víte, prostě - někam přednášet.

       O svobodné ruce svobodného trhu; o tom, že by bylo přímo zločinem klást trhu jakékoliv překážky, či do něj zasahovat silou. To by bylo vůči svobodě trhu nemilosrdné

       Ostatně: omezily by se tak schopnosti schopných. Kam by to potom tento stát dotáhl?             

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Petrová | úterý 13.9.2011 23:02 | karma článku: 27,31 | přečteno: 1545x