Ropné vrty na Hodonínsku a opravdu obří "tunel", přátelé

       Napsala jsem včera večer na toto téma blog. Byl redakcí iDNES z veřejných blogů stažen a objevil se mi v sekci "soukromé". (Prý příliš mnoho citací.) No, aspoň vím, jaký je to pocit - znala jsem to jen z poznámek postižených kolegů - bloggerů. Takže: na totéž téma znovu. A trochu z jiného pohledu...

 

       Pana Kalouska už více méně znáte: myslím toho z Ministerstva financí. Teď má trochu problém s vrty na Hodonínsku. Víte, on je to tak krásný teplý kraj. Skoro bych řekla - exotika Afriky. A to taky ze dvou dalších důvodů: je dost daleko od Prahy; a za druhé - jsou tam staré ropné vrty + MND, a. s., Karla Komárka.

       Z hlediska Prahy tedy - nepřehledná Afrika. A ropným vrtům v ČR taky houbykdo rozumí. Takže se několik úředníků rozhodlo: budeme spolupracovat se "schopnými" firmami a ty vrty v té "Africe" budem prostě čistit. Náklady? Tentokrát se nebudeme troškovat! V miliardách se to bude počítat...!

       I stalo se, přátelé. Začalo se na tom pracovat. Že jsou vrty čisté a neškodné - a co má jako být? Že jsou z doby protektorátu a z padesátých let, a nedosáhly ani ropné hladiny? No a? Že jsou ty vrty zakonzervovány už pěknou řádku let, ba dokonce se v terénu těžko hledají a po ropě v jejich okolí vidu ni slechu? Nebuďte trapní! Stačí přece definovat jaksi zcela nově, jak má konzervace vrtu vypadat... A nevyhoví ani jeden z nich!!!

 

       A až je najdem v terénu té "Afriky", budem je čistit, budem je konzervovat znova! A pořád; dokud bude mít stát nějaké peníze.

 

       Hoši z Moravských naftových dolů Karla Komárka se dali chutě do práce. Ale nechtějí, aby se o tom mluvilo - víte, popularitu pan Komárek mít nemusí. O tu mu nejde, totiž, přátelé... V tomto ohledu je skromný, že je to až dojemné.

 

       Podrobněji se o věci dozvíte přímo z dopisu RNDr. Rudolfa Jiříčka: bývalého zaměstnance MND, kde pracoval jako vedoucí odboru geologie. Příslušné statě z jeho dopisu, který psal už 17.4.2011, jsem citovala právě v blogu, který byl redakcí iDNES včera zneškodněn. Jmenuje se "Obří tunel..." Mrkněte se tam.


Skupina MND patřící Karlu Komárkovi se ohradila proti tomu, aby ji Věci veřejné vtahovaly do vnitropolitického boje. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/john-stat-plati-skody-po-ropnych-vrtech-jako-bychom-byli-kuvajt-pwc-/domaci.aspx?c=A110916_094351_domaci_kop

Autor: Jana Petrová | sobota 17.9.2011 23:27 | karma článku: 23,90 | přečteno: 1966x