Přinesou Stanislavu Grossovi jeho miliony štěstí?

Noviny už téměř nečtu. Ale nedávno mně příbuzní zabalili do novin památný hrníček. Doma jsem hrníček rozbalila a přece jen jsem se začetla. A koukám: Stanislav Gross "vydělal" tolik peněz, které by jiný člověk musel jedině vyhrát ve Sportce...

 

       Stanislav Gross (dále jen Standa) si v roce 2007 nakoupil akcie energetické firmy Moravia Energo, a to za 21 miliónů korun. Hm. Už to - samo o sobě - je zajímavé. Ale ono to pokračuje dál: tyto akcie následně prodal, a na tomto obchodu vydělal 80 miliónů korun. Firma Moravia Energo přitom nedávno - zkrachovala!

       Standa poté zahájil akci "Domov 3". Jeden (pořádně drahý) domov má na Barrandově, druhý na Floridě (ach, ta sláma, co občas čouhá z bot...). Nepočítám-li chatu ve Zbirohu, staví teď Standa domov č.3 - dům za desítky miliónů korun ve Slivenci nedaleko Barrandova. Zastavěná plocha má 396 m2.

       Osobně považuji Standu za ubožáka. Kolik "domovů" bude muset ještě se svou Šárkou postavit, než pochopí, že ten skutečný Domov pořád míjí (tragicky!)? A kolik našich politiků se mu nápadně podobá! Sotva přičichnou k penězům, z jejich - již beztak ploché - osobnosti se stane prostě PLACKA. Situaci nezvládnou. Kupují drahé byty, domy, auta; jezdí po dálnici jako šílení, létají letadlem z Brna do Prahy a zpět, zvyšují si své platy, žádají náhrady... Jsou najednou někým jiným než ostatní, a navíc to myslí vážně, prostě - UPŘÍMNĚ. Ztrácejí kontakt s realitou, a v tomto hypnotickém stavu pro nás vytvářejí zákony.

       Navrhuji: jakmile politik začne hromadit majetek, již trpí poruchou, která je se službou veřejnosti neslučitelná. A měl by být okamžitě - ALE OPRAVDU OKAMŽITĚ! - odvolán.

 

       A Standa? Je snaživý hoch. Ale snaží se směrem prachšpatným. Zaměřil své úsilí na hodnoty, o které jednou přijde. Ztráta času. Nikdo se nevyhne dnu DDnu, na který se v jednadvacátém století nemyslí.

 

Autor: Jana Petrová | středa 10.2.2010 23:52 | karma článku: 29,07 | přečteno: 1649x