Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

23. 7. 2011 19:52
a co bankrot ČR je nebo neni zakotven v Ustave??

a co bankrot ČR je nebo není zakotven v Ústavě??

-

Bankrot Řecka nám soudruzi politici promítají On-line (ale je pravda ze dluhy jsou zodpovednost volicu) Rv

-

http://mzda.blogspot.com/2011/06/bankrot-recka-online.html

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

23. 7. 2011 19:43
proč tolik povyku?

Jestli se někdo bojí zametat ulice nebo sekat trávu, má stále možnost založit živnost a spoléhat sám na sebe.

2 0
možnosti
PN

petacx

23. 7. 2011 19:56
Podle nadpisu mi hned nedoslo ze pisatelka je Levicacka

koukam ze jsem prehlednul: Poznámka: autorka tohoto článku není nezaměstnaná. Tudíž poznámky diskutujících, směřující tímto slepým směrem, si může tzv. pravice klidně ušetřit.

-

netusim zda je autorka priznivce KSČ ci rodne Socialni demokracie ale diky za tu poznamku na konci

R^

0 0
možnosti
MM

milamac

23. 7. 2011 18:37
Proč vůbec v tomto státě

lidé brzo ráno vstávají a pospíchají do práce? Nechápu. Ti hlupáci ještě nevědí že, podpora v hmotné nouzi je zakotvena v Ústavě ČR. Lidi bděte - nepracujte. Kdo pracuje není Čech. Hop hop!

1 0
možnosti
RK

romualda

23. 7. 2011 19:08
Re: Proč vůbec v tomto státě

To je divné, já osobně kdybych přišel o práci, tak po 5 měsících už nedostanu ani korunu a např. většina absolventů nedostane ani tak nic.

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

23. 7. 2011 9:39
Nevím kolikrát to mám u Vašich článků opakovat

doplňte si základní vzdělání 8. třídy v předmětu Základy společenských věd, protože potom byste věděla, že podpora v nezaměstnanosti a podpora v hmotné nouzi jsou ZCELA ODLIŠNÉ VĚCI a dokonce tyto podpory vyplácejí zcela odlišné úřady.

Ústava je tedy zcela zchována...

0 0
možnosti
ZR

729

22. 7. 2011 13:41
Je dvaadvacet let po převratě,

lidé co měli tenkrát šedesát a víc jsou už ve velké většině po smrti.Lidé co se tenkrát narodili mají přes dvacet. Ti první zažili I. republiku, válku, převrat v roce 1948, padesátá léta a politické procesy, šedesátá léta a rok 1968, okupaci a následnou normalizaci, tupou a bezvýchodnou, dobu nástupu Petrů Nečasů. Ti druzí vyrostli v době žvástů o pravdě a lásce, tunelů a nekonečně dlouho trvající zlodějiny.  A  zažili nemilosrdné vymývání mozků sdělovacími prostředky nad jehož výsledkém by zbledl závistí i Joseph Goebbels.  Holt, neměli jsme to dovolit, teď budeme na stará kolena zametat ulice. A zadarmoRv.

0 0
možnosti
VT

hinny

23. 7. 2011 0:37
Re: Je dvaadvacet let po převratě,

anebo si opravdu najdete práci !!! - narodil jsem jestě před tím než se jedni komunisté pokusili udělat komunistickou zrůdnot lidštější a vy jste si na ně pozvali cizí armádu - dnes jezdím na chalupu do vesnice kde z 80ti práceschopných obyvatel pracují 4 !!!! né, že by se práce nenašla, ale ... přeci za ní nebudou 10km dojíždět / je pod jejich úroveň / je to otročení /  zabere to více jak 8 hodin ! / musí se tam pracovat .... národ nám zlemplovatěl, neměli jsme mu to dovolit a zrušit paragraf o příživnictví (dnes by se hodil)

0 0
možnosti
H

Host8

22. 7. 2011 12:10
Lidé si platí sociální pojištění

jako určitou službu. Když se stanou nezaměstnanými, tak není hanba předplacené služby využít. Jde o to jaký jde region, kolik připadá lidí na jedno volné místo. Dále vybudovat funkční systém rekvalifikací, aby lidé stejně rychle mohli přejít do jiné pozice. To vše vyžaduje určitou zainteresovanost státu. Ten by měl znát trh, vývoj a předpoklad potřeb v různých oborech. Ty prostředky - jak podporu, tak rekvalifikace, dobudování infrastruktury aj. nechápu jako něco, co stát dává, ale účel, proč si stát platíme  Není dobré  to směšovat s těmi, co skutečně dlouhodobě nepracují a nechtějí. Uzákonění povinné práce po 2 měs. je nesmyl. Stát by  spíše měl zajistit rekvalifikace a zpracovat strategii zaměstnanosti. Vynakládat prostředky na hlídání lidí, neefektivní zaměstnávání pro zaměstnávání je hloupé.

0 0
možnosti
IB

IrenB

22. 7. 2011 12:40
Re: Lidé si platí sociální pojištění

Souhlasím. V malém městě najít práci - nemožné. A ještě trochu odpovídající plat. Ha, ha. 25 let nepřetržitě pracuji. Ale dnešní hospodářská situace je nejistá a skoro každý z nás je jednou nohou na pracáku. Dávky v nezaměstnanosti jsem nikdy nepobírala a můj plat také nepatří k nejnižším. Kde jsou mé odvody? Proč teď, kdybych přišla o práci budu muset na nucené práce a nezlobte se, že to píšu, ale připadala bych si jako blbec. A lidská důstojnost? Kde to je. A vlastně, kde jsme my všichni.!!

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

22. 7. 2011 12:06
arogance vladnoucich elit bude take jejich hrobem

jako v roce 1948. Utahovat opasky lidem, kteri uz na nem nemaji zadnou dirku je nerozum, ale v historii lidstva to bylo bohuzel vzdy tak, ze ti bohati se radsi zalknou, nez by neco odevzdali...

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

23. 7. 2011 21:01
Re: arogance vladnoucich elit bude take jejich hrobem

z jakeho duvodu se domnivate, ze zrovna bohati by meli cokoliv odevzdavat ?

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 7. 2011 10:25
---

>>>Já bych si barák na hypotéku prostě nekoupil. Můžete mi snést deset důvodů, proč jsem hloupý, ale prostě se mi nestane, že u mě zazvoní exekutor. <<<

Mít bydlení na úvěr neznamená, že bude někde zvonit exekutor. Maximálně to znamená, že v případě potíží nastane stěhování. Stejně jako z nájmu. Z toho nájmu ale nedostanete nic nazpět, z napůl splacené nemovitosti přece jenom jo, žejo.

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

23. 7. 2011 9:51
Re: ---

To jste plně na omylu... i kdyby byla nemovitost splcena z 90% tak při exekuci nedostanete vůbec nic, protože vše schlamstnou poplatky - soudní, advokátní protistrany a samozřejmě náklady s prodejem nemovitosti a poplatky exekutora....

Dlužíte-li pár stovek, tak Vám seberou nakonec kolem 13-15tis., dlužíte-li kolem 100tis., (dejme to mu 6 splátek na nemovitosti), tak Vám nakonec seberou kolem 800-900tis, a to nemluvím o tom, že máte za povinnost ty splátky stejně splatit, tedy si přidejte dalších 200tis., které Vám nepatří...

příklad. Máte byt za 3mio. (1,5mio faktická cena a zbytek navýšení hypotéky), nesplatil jste těch 6 splátek (cca 100tis.) a máte mít splaceno 90%, tedy 2,7mio., tak při výpovědi máte z povinnost splatit 300+100+úroky (cca 40), soudní náklady jsou 4% z platby = cca 17tis. + advokát protistrany (obvykle 4 úkony á 3tis. + přísudek 4%) = 29tis. .

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 7. 2011 10:19
--------------

DO KAMENE (trvanlivého) TESAT (kvalitní kameník podmínkou):

----

"Proboha, naši dědové odcházelis holýma rukama do Ameriky za prací. Žádné dávky tenkrát nebyly, v Americe na ně nikdo nečekal a my tu brečíme, že bychom měli za inkasované dávky jít na čtyři hodiny ven. Panebože...

Možná, že tahle naše slabost, ublíženost a rozmazlenost je u kořene toho, proč jde Evropa do hajzlu takovým tempem, jakým jde. "

----

2 0
možnosti
S

Silia

22. 7. 2011 10:26
Re: --------------

Jděte to vyřezat do maringotek neviditelných - tam je toho třeba nejvíc. Dokud budou oni stále protěžováni, tak se bude stávat, že si toho začnou lidi víc všímat a někteří si z nich vezmou příklad a nebudou muset tahat taky. :-P

0 0
možnosti
JP

gewet

22. 7. 2011 10:15
souhlasím částečně

Určitě máte v mnoha věcech pravdu, nicméně nárok na dávky v nezaměstnanosti jsou velmi sporná věc - zde jsem více na straně vlády - kdo může pracovat, ať pracuje třeba na ulici. Co se týče dávek v hmotné nouzi - tam není o čem - jsme na jedné lodi a jestli toto projde, bude to krádež na občanech!

Jinak držím palce všem, kdo hledají práci - v některých regionech je to opravdu téměř nemožné (a to píšu jako od 16 let nikdy neevidovaný na úřadu práce) - dokonce se bojím, že v některých regionech již bude i problém dát "tu práci zdarma"

0 0
možnosti
H

Host8

22. 7. 2011 12:34
Re: souhlasím částečně

O dávkách v nezaměstnanosti se zmiňuji výše. Učelnější jsou rozhodně rekvalifikace a místo nucených prací spíše podpora přímo u zaměstnavatele, aby si lidé mohli poznatky z rekvalifikace osvojit.

Dávky v hmotné nouzi jsou často spojovány s lidmi dlouhodobě nepracujícími. Ale vy tu upozorňujete na jednu důležitou věc a to je, že i lidé pracující na 8 hod. mají tak nízký plat, že se dostávají mezi lidi v hmotné nouzi.

Často se argumentuje nízkou chudobou. Problém je, že je v různých státech hladina chudoby odlišná. Kdyby se na nás aplikovala hlediska Německa, Rakouska, nevím, jak bychom dopadli. A z pohledu cen by toto srovnání bylo na místě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE