Noční horror na Křišťálové lupě

       Opravdu šťavnaté! Byla jsem přesvědčena, že autorem toho článku na iDNES je žena, která má za sebou letitou práci v SSM, a v dlouhých nocích hltá knihovnu Harlequin.

 

       Agitka jak vystřižená z propagandy minulého režimu, a věru šťavnatá. I když obsah pseudoreportáže je přesmutný, tentokrát mě její jazyk velmi pobavil. Pokud bude Křišťálová lupa rozšířená o bulvární sekci, iDNES ji zase vyhraje!

 

       K mému překvapení - o zábavu se (nejenom mně) postaral mladý pán Petr Štefan; tento pan redaktor, který již pracoval v Metropolitním Expresu, v deníku Metro, a nyní píše zahraniční "reportáže" na iDNES, má asi fantazii přebujnou... Například:

       Sajf Islám je podle něj "mistr útěků", který se nakonec vydal "na úprk" (úprk s kolonou vozidel). Na úprk se připravil tak, že si navlékl "beduínský mundúr Tuaréga". To stojí za zamyšlení, o co vlastně šlo.

       Ale "protřelý mistr úskoků" udělal chybu. To už se musím smát. Na Metropolitní Expres je to skvělé, ve zpravodajství Křišťálové lupy - bomba. Děj se dále bystře odvíjí: po Sajfovi Islámovi se "zavřela voda" (patrně myšlena voda pouště!), když "mezi písečnými dunami obratně prokličkoval do režimní bašty Baní Valídu." Musím uznat - kličkovat mezi dunami, to nepřítele sakra zmate. Běží kolem duny zleva - Sajf zprava. Pak běží zprava - a Sajf - klička - zleva!

       Syn zarputilého beduína (tím je jednoznačně myšlen Muammar Kaddáfí, který ovšem byl příslušníkem kmene Tuarégů) týdny osnoval v pustině útěk ze země. (Mezi tím - v té pustině - jednal s Haagem, a tu a tam si odskočil do syrské televize). A jak tak osnuje v té pustině, v pátek se definitivně rozhodl. Že si proklestí cestu do Nigeru! Naštěstí měl džíp s náhonem na všechna čtyři kola, takže asi věděl, že s hromadami klestí na poušti si hravě poradí.

       Za Sajfem se vydalo patnáct povstalců ve třech autech. Neuvádí se v jakých autech, takže si představuji auta nacpaná k prasknutí po romském způsobu, jak se řítí s nadšeným rykem mezi těmi dunami, když totiž právě dostali tip, kde mistr útěků už měsíc osnuje.

       No a v noci - jak píše Petr Štefan - SPADLA KLEC!!! Sajf se nejdřív snažil balamutit. Pak se ale začal bát, že ho povstalci zabijí. Pak o to povstalce rovnou požádal.

 

       Jak že se jmenuje tento trhák, přátelé? Odkaz najdete dole pod blogem.

       Jestli pan redaktor setrvá ve formě, máme se na co těšit, vážení!!!

 

Autor: Jana Petrová | pondělí 21.11.2011 23:50 | karma článku: 17,32 | přečteno: 1533x