Nikdo nepřichází k Otci než skrze Mne...

... řekl Ježíš z Nazareta, řečený též - KRISTUS.

 

       Znamená to snad, že mám jít do kostela k ukřižovaným ježíšům, a u nich vyvíjet jakési úsilí? Nebo mám při modlitbě vyslovit magickou klauzuli - "ve jménu Ježíše Krista"? To je ten klíč?

 

       Ježíš byl zvláštní člověk; myslím, že neměl Ego. Nebo nad ním dokázal zvítězit. Nad šíleným Našeptávačem. Ježíš byl - Nitro bez Ega. Podstata, která přetrvá.

       Dokázal vzít všechno, co měl, a taky vše, čím byl - a položit to před Otce. I když věděl, že tohle není hra. Že o všechno na tomto světě přijde. Pro spojení s Otcem to udělal. To je ten klíč.

       My lidé máme Ježíšovo Nitro. Kristus stále žije v nás. Na této planetě jen my se můžem z vlastního rozhodnutí Bohu odevzdat. Položit Otci k nohám vše, co máme, a co jsme.

       Takové Nitro je - KRISTUS. 

       Máš-li velikou touhu po Bohu - dokážeš před Něj předstoupit; nemusíš žádné texty číst. Pak řekneš: ach, vždyť to nebylo tak těžké! Protože - už dávno jsem u Něho měl být...

 

       Dovětek:

       člověk udělá vše, aby nemusel před své Nitro předstoupit. Naučí se Bibli nazpaměť, vstoupí do církví, stane se "humanistou"; bude se hádat, bojovat a válčit. Propůjčí se k teroristickým útokům. To vše dokáže pro záchranu Ega.

       To vše udělá, aby nemusel sklonit hlavu; aby vlastní Nitro nikdy nepoznal. Protože tohoto poznání se Ego nejvíc děsí. Znamená jeho smrt.

      A Ego chce žít dál... 

 

Autor: Jana Petrová | středa 14.1.2009 23:57 | karma článku: 16,82 | přečteno: 1407x