Nad Tatrú sa blýska, hromy divo bijú...

       Slovenská republika, či přesněji jediná ze stran vládní koalice (SaS) - si dovolila nesouhlasit s šílenou evropskou ruletou, s ďábelským "letadlem", s cestou finančních magnátů vedoucí odnikud nikam.

 

       Výsledek: předseda autenticky hlasující strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík odvolán z funkce předsedy Parlamentu, vyzván k demisi na funkci ministra (a to ve vládě, která má mandát jen do března), obviněn z rozkladu vlády. Kdyby to šlo, byl by dán do klatby, ale to už se nedělá. Vše provázeno slzami premiérky, která pláče na vlastním hrobě; a možno dodat - na vlastnoručně vykopaném politickém hrobě.

       Za tím vším jako zlověstný "blesk nad Tatrú" plivnutí Libora Roučka, který v Evropském parlamentu už bere tolik tisíc eur, že zapomněl, jak vypadá vlak a samoška a netuší, co stojí v Česku chleba. Natož na Slovensku.

       Pucovač klik se ve svém blogu vyjádřil, že "řada lidí v Evropě ale díky Sulíkovi pochopila, že není možné, aby slovenská pidistrana držela pod krkem celou Evropu". Což odpovídá výše uvedené tezi, že dotyčný jest od reality zcela odtržen; neb co řada lidí v Evropě díky Sulíkovi pochopila je to, že členské země jsou v odporné pasti, a členové eurozóny platící eurem jsou pak na místě ještě horším, které se nehodí jmenovat.

       Řada lidí v Evropě pak díky Sulíkovi též chápe, že demokracie je mrtvá fráze cestující na smetiště dějin, což hezky okomentoval i náš pan kníže přibližně tak: snad už se slovenský Parlament nakonfiguruje, aby euroval konečně prošel, protože na to všichni kolem čekají.

       (Jinými slovy - volte koho chcete, černé, modré nebo knížete; klíč je prostě v tom, jak se který Parlament dokáže v zájmu jiných "konfigurovat".)

 

       Přesto, že se upevňují tyto konfigurační "pojistky" v rámsi jednotlivých států Unie, Libor Rouček je již příliš rozhněván a "bijú hromy":

       "Na vině jsou šéfové vlád EU, kteří rozhodli o mezivládním způsobu jednání o záchranném eurovalu. Rozhoduje se jednohlasně a každý z aktérů tudíž může hrozit vetem a vydírat. Všechny instituce EU jsou takto mimo hru – parlament, komise, centrální banka nebo třeba účetní dvůr. Je to krok zpět, protože o všech ostatních hospodářských otázkách týkajících se vnitřního trhu EU se rozhoduje většinovým způsobem."

       A třešiňka na dortu kalibru dělové koule:

       "Pro transparentní rozhodování o důležitých věcech týkajících se všech zúčastněných je třeba zapojit evropskou úroveň. Vydírání a neprůhlednost národních rozhodovacích pohnutek jsou pro Evropu ochromující."

 

       A tak mně nezbývá, než souhlasit s blogem Pana Větvičky:

       "Vivat, Slovakia!!! A fčil dostanete po držce."

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Petrová | pátek 14.10.2011 23:51 | karma článku: 22,60 | přečteno: 1001x