Komedie s Kaddáfím je nechutná. Libyjští "povstalci" - též

       Libyjští povstalci. Co to je za lidi? Proboha? Vždyť je to zvěř, odporná lúza, kterou Západ zmanipuloval. Zabili Kaddáfího otřesným způsobem, a teď se o tom píše v médiích, jako o úžasném vítězství.

 

       Obama řeční, že by jeden slzel. No, slzy by byly možná na místě. Jak může někdo stále žvanit o demokracii, když vidíme, jak v Libyi  "demokracie" začíná, a víme už předem, co bude asi dál. Jak budou "svobodní", jak se budou mít "dobře". Vždyť ten scénář je stále stejný, a je mně z toho zle.

       Nikdo z nás neví zcela přesně, co se za hrou o Libyi skrývá, ale přece jen tušíme. Ropy je tam dost, a Kaddáfí byl asi vzpurný a svéhlavý. Mocní tohoto světa začínají být snadno čitelní, a ve své hrabivosti ani nemají čas přemýšlet nad obměnou svých scénářů. 

       Při pohledu na rozchechtané tváře Libyjských "povstalců", kteří v hrdinném boji padesát na jednoho přemohli plukovníka, se mně obrací žaludek. Kaddáfí byl tím pádem "při přestřelce vojsk" zraněný a následně podlehl.

       Teď Libyjci vystavují jeho tělo před obchoďákem, a tělo jeho mrtvého syna Mutasima si nadšeně fotí do svých mobilů. Prosím, kdo z vás si myslí, že tato úroveň myšlení si může vybudovat demokracii? Když ji navíc nevybudoval prozatím nikdo, že ano.

 

       

 

 

      

 

       Nemylme se, každý zaplatí. Zaplatí za to, co dělal, a jak žil. Zaplatí ti, co vraždili, zaplatí ti, kteří je podporovali. I když věděli, že "povstalci" mají asi napojení na Al Kájdu. Najednou to bylo fuk.   

Autor: Jana Petrová | sobota 22.10.2011 23:44 | karma článku: 34,81 | přečteno: 1975x