Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Homosexualita jako deviace

Vícekancléř Václava Klause Petr Hájek učinil jisté - relativně radikální a nezvyklé - výroky na adresu homosexuálů, a to při příležitosti jejich chystané manifestace v Praze pod názvem Prague Pride. Akce je plánována na 13.8.2011.

 

       "Nátlaková akce homosexuálů, která proběhne v Praze pod pěkným českým názvem gay parade, totiž není nevinnou legráckou. Je vážnou politickou demonstrací určitého hodnotového vidění světa. Světa, v němž klasická rodina již nehraje žádnou roli. V němž hluboké národní tradice a kulturní kořeny ožírá obluda multikulturalismu. Světa, v němž sexuální či jakákoli jiná deviace je povýšena na ctnost, abnormalita na normu, destrukce společnosti na posvátný pokrok", napsal Petr Hájek pro Parlamentnilisty.cz.

       Na tento výrok reagovalo - kromě jiných subjektů - 13 ambasád v Praze; zaslaly ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi svá vyjádření, kterými jednotliví velvyslanci podporují akci Prague Pride.

       „Na rozdíl od pánů Hájka a Klause vnímám iniciativu třinácti ambasád jako přirozenou a zcela normální, kdežto u obou pánů, protože se odchyluje od normálu, jako deviantní", kontruje zástupce gayů Jiří Hromada.

 

       Tak vznikla situace, jež je výslednicí řady problémů; a máme zde hned dva základní "tábory", které se navzájem častují "deviacemi".

       Deviace je přitom definována jako "odchylka; jednání člověka nebo skupiny, které se odchyluje od sociální, kulturní nebo morální normy" (Wikipedia).

       Po přečtení Wikipedie nejsme tedy o mnoho moudřejší; nakonec vidíme, že celý problém sexuálních deviací jaksi opatrně, vyhýbavě obchází. Dopracovává se k závěru, že sexuální deviace, která nezpůsobuje svému nositeli stálý stres, a neuvádí ho do osobních a sociálních problémů, prostě není sexuální deviací. Vůbec. Zcela shodně definuje problém nejnovější "Velký psychologický slovník" autorů Hartla a Hartlové.

       Podle této definice tedy člověk je či není sexuálním deviantem - podle toho, jak se se svou situací vyrovnal, jak ho přijímá okolí, a jak se do okolí dokáže zařadit. To by sice odpovídalo křečovitým snahám některých homosexuálů, aby byli okolím přijati jako "normální", ale  -

 

       - vnitřně cítíme, že zde přece normu neurčuje společnost (a pokud ano, tak uměle), ale norma v oblasti sexuality je nám od pradávna dána Přírodou. A můžeme se na věc dívat z kterékoli strany chceme, nalhávat si cokoliv...

 

       Paradoxem přitom je, že např. nadměrná úzkost může být psychiatrem vyhodnocena jako PORUCHA OSOBNOSTI, tedy celého duševního života člověka; homosexualita však v západním světě nikdy - ačkoliv jde o celkovou změnu psychiky jednotlivce a jeho nazírání na svět (ve srovnání s heterosexuální osobou). Vždyť sexualita prostupuje celou naši osobnost - vědomí i nevědomí, což jasně otevřel už Sigmund Freud. A po něm řada dalších psychoanalytiků.     

       Západní společnost se snaží vystříhat se všeho, co by mohlo být považováno za útok na tuto populační menšinu (čítající dle odhadů 3 - 5% lidí). Pravděpodobně zde dochází zcela jednoše k tomu, že společnost potřebuje na některé menšině dokázat, jak je "demokratická". Ovšem musí to být menšina, která je hodně vidět. Výhodní jsou z tohoto hlediska Romové - ti jsou vidět dobře. Ale není to s nimi snadné; spíše složité. Homosexuálové jsou vidět také dobře, stále víc; ba dokonce - někteří mají v sebeprezentaci zálibu. Takže "výhodná" minorita je na světě.

       Odvrácená strana této mince? Ztrácejí se kontury toho, co je normální. Přirozené, dané vyšším řádem Přírody. Bojíme se to říct! To je ovšem daň, kterou platíme za celou "multi-kulti".

       Multikulturální svět se jevil zprvu jako svobodný; vítané oživení fádní nudy. Míchání kultur má ovšem rovněž své přirozené hranice. Nemůžeme se vyrvat z lůna své psychiky, z lůna přírody a vlastních podvědomých sil. Násilné snahy o soužití se všemi, kteří sem přijdou z diametrálně jiných kultur v libovolně velkých skupinách, mohou mít vyústění tragické... ! Jak už se ostatně například v Norsku stalo.

 

       Vnitřně vyspělý člověk přece chápe, že homosexuál není méněcenný jedinec, a neměla by mu být upřena žádná práva, která mu usnadní život a nenaruší tím okolní společnost. Ale soudný člověk by neměl být nucen - pomocí rafinovaných definic a vymývání mozků - aby si myslel, že homosexualita je normální. Běžná, či dokonce ta správná orientace. Jak dlouho budem cudně mlčet o tom, že je to porucha? Nemoc? Co je na tomto sdělení tak nemorálního?

       To je také důvod, proč nemohu souhlasit s Jiřím Hromadou, že Petr Hájek a Václav Klaus jsou deviantní - jenom proto, že si myslí něco jiného, než 13 nějakých ambasád. Jde zde evidentně o problém jiný, a "obrana" pana Hromady je dětinská.

 

       Naopak pánům Hájkovi a Klausovi bych vzkázala: "gay parade" opravdu není nevinnou legráckou. A nebude jen manifestací gayů a lesbiček, bisexuálů a transsexuálů, kteří tento průvod nazývají "pražskou hrdostí". Bude to manifestace toho, kde se naše společnost nachází, ano, bude to manifestace "obludy multikulturalismu" - který je pouhým zdáním svobody, spíše však jejím opakem. Je nebezpečnou hrou. Protože ne všechny menšiny obyvatel měly takové štěstí při "zrovnoprávnění", jako gayové a lesby.

       (Co takhle vzpomenout na nezaměstnané, nebo na pacienty trpící sklerózou multiplex? Kdy oni budou mít svůj "průvod hrdosti" s nejvyšší pražskou záštitou!? Popravdě - není třeba žádat tolik... tedy přesněji: kdy oni budou mít alespoň důstojný život bez nočních můr a úřednických hrůz?)

       Pánové, je to tak i vaší zásluhou, byť záštitu akce Městem Prahou kritizujete. 

       Pane Klausi, to je odvrácená strana hry na "svobodný trh", kterou vy tak rád a vášnivě hrajete! A žel, obávám se, že právě vy vydáváte - v mnoha případech - destrukci společnosti za posvátný pokrok. Jak pronesl váš vícekancléř doopravdy trefně.

      

 

Autor: Jana Petrová | neděle 7.8.2011 21:22 | karma článku: 18,48 | přečteno: 1774x
  • Další články autora

Jana Petrová

Pane Okamuro, citovat Murraye nebyla dobrá volba

Pane Okamuro, patříte již dlouho mezi moje oblíbené blogery. Na Váš blog "Sociální programy vyrábí podvodníky a lenochy" však dosud nevěřícně zírám. To myslíte doopravdy vážně?

13.4.2013 v 22:39 | Karma: 30,18 | Přečteno: 2859x | Diskuse| Společnost

Jana Petrová

Globální oteplení. A ochlazování Evropy

Když se dívám z okna na zasněžené střechy protějších domů, říkám si, že by bylo správné na chvíli se zastavit a zamyslet se nad neobvyklým vývojem počasí. U nás, ale vůbec i v Evropě...

31.3.2013 v 21:09 | Karma: 18,09 | Přečteno: 2127x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Jana Petrová

Pan Miloš Zeman jako zlatý plod demokracie. Skloňme hlavy níž.

Demokracie, jen když se to hodí. Demokracie jen pro někoho... To je od plesnivého sametu ten problém. Stále platí - jako za minulého režimu: jsme si rovni, ale někteří jsou rovnější.

5.2.2013 v 21:22 | Karma: 31,94 | Přečteno: 1738x | Diskuse| Společnost

Jana Petrová

Volby a primitivnost myšlení v ČR

Proběhlo první kolo přímých prezidentských voleb. A jsme zase tam, kde jsme byli - přinejlepším. Češi chtěli změny v politice, chtěli se zbavit korupce, chtěli lepší zítřky. Pak vypnuli mozek a v nadprůměrném počtu se dostavili k urnám...

18.1.2013 v 21:33 | Karma: 19,37 | Přečteno: 1079x | Diskuse| Společnost

Jana Petrová

Matka pachatele z Newtownu nebyla učitelka. Ani sběratelka zbraní

Policie prohledává dům, kde mladík žil. Něco tuší o motivech, které snad měl, když šel v Newtownu do školy střílet děti. Ale veřejnost neví zatím nic. Škoda. Možná by to světu pomohlo k poznání...

17.12.2012 v 23:50 | Karma: 20,12 | Přečteno: 1732x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2945x
Definovat člověka je stejně nemožné, jako definovat Boha.
..
Ale pro úplnost: jsem ekolog. V tomto povolání a na této planetě se dá myslet pozitivně jen dosti těžko. Dle možností se ale budu snažit.
.
Stav sluneční aktivity a geomagnetického pole Země:
.

Slunce: Geomagnetické pole:


Zdroj NOAA


Podrobné a nejnovější údaje o zemětřesení
ZDE