Geomagnetická bouře

       V zápalu politických a jinačích bojů si nevšímáme jevů, které lidstvo v dávných dobách považovalo za klíčové. Například geomagnetické bouře, která sem vpadla dnes...

     

       Sluneční aktivita je v posledních dnech vysoká, ale píše se o tom útržkovitě. Nesouvisle a bez konkrétních dat.

 

       Stala se mně dnes (vlastně už včera) zvláštní věc: koukám na nebe, a přišlo mně nějaké divné... Polojasno až skoro jasno, ale přitom - dost nejasno (?) Těch pár krásně tvarovaných mraků, co se po obloze válelo, bylo nasvíceno velmi podivně. Upoutalo mě to, tak jsem se jaksi instinktivně zadívala na slunce.

       Byla jsem zrovna na dvoře Stavebnin; stojím tam a koukám v úžasu. Koukám na nebe a kolem chodí lidi, vybírají si tašky na střechu a tak. A já nemohu odtrhnout oči od slunce:

       mělo kolem sebe pravidelný kruh, velký a relativně tmavý, lemovaný čímsi jako duha. Atmosféra silně připomínala zatmění - svítilo to, a přece nesvítilo, tak jako tenkrát, já to prožívala venku.

 

       Jev postupně slábl, celkem bych to odhadla tak na dvě hodiny, s největší intenzitou možná 15 minut. Nevím. 

       Ale tak si říkám, že jsou možná dost důležité věci, které jdou jaksi mimo nás...

       A neměly by, přátelé...

 

Poznámka: jak jsem zjistila díky diskusi pod blogem, viděla jsem jev, zvaný SLUNEČNÍ HALO. A jak jsem rovněž dodatečně zjistila, jeden z mých pokusů o pořízení fotografie byl alespoň trochu úspěšný.Tak se s vámi o zážitek podělím... :

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Petrová | úterý 24.4.2012 0:18 | karma článku: 12,36 | přečteno: 1017x