Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pouštní ještěrka

14. 1. 2009 18:46
Opět Forestovi

Foreste ty máš strach - z terorismu, z Boha, ze sebe. Bojíš se, že kdyby ses Bohu odevzdal, půjdeš páchat atentáty.

 

Tvá obava je zbytečná.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

16. 1. 2009 5:27
Re: Opět Forestovi

Jen vylozene hloupy clovek by nemel strach z nabozenskych fanatiku. Obavam se vsech lidi, kteri si mysli, ze znaji bozi vuli.

Neodpovedela jsi na me otazky - 13.01.2009 04:54.

0 0
možnosti
NB

j@ck

14. 1. 2009 15:11
A clovek stvoril Boha k obrazu svemu...

"A člověk je takový, jaký je jeho bůh: chladný jak nové Audi, nebo vypočítavý jak bankovní účet; a nebo nervózní a nejistý jako vztah k náladové partnerce; či bezcitný jak profesní kariéra... Každý čloběk má boha, kterému podřizuje vše ostatní. "

---

Presne tak. To ovsem neznamena ze vas Buh je jaksi skutecnejsi, coz se mylne domnivate. Je to jen vase predstava o stastnem zivote, ktere rikate Buh.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

14. 1. 2009 15:14
Re: A clovek stvoril Boha k obrazu svemu...

ano, at zije materialni buh Audi, ktereho vyznava j@ck.

Mimochodem, protoze neco neznas jeste neznamena, ze to neexistuje

0 0
možnosti
MN

Forrrest

14. 1. 2009 6:26
Sem2pero: kdyz proti komununismu, tak s fasismem!

Ubohy to clovek, jehoz osobnim hrdinou je F. Franco. Stezuje si na jednu komunistickou totalitu, vyzdvihuje fasistickou. Vadi mu nesvoboda nabozenskeho vyznani - vynuceny ateismus, ale schvaluje totez - vynucene krestanstvi. Stezuje si na perzekuci sve osoby a jeho spriznenych dusi, ale s chuti by podporoval ten samy system, kdyby byl na jeho strane.

Sem2pero, myslis si, ze zasluhujes sebemensi litost? Zacinam si uvedomovat, ze neznam cloveka, ktery by si ty hruzy zaslouzil vic! Jen pis o vsech tech STBackych praktikach - s velikou chuti si vyslechnu vsechny, i ty nejmensi detaily.

Kritizujes komouse, ale pritom jsi UPLNE STEJNA

 S  P  I  N  A  !!!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

14. 1. 2009 6:33
Re: Sem2pero: kdyz proti komununismu, tak s fasismem!

Co se tyka vsech tech usmevnych a nic nerikajich zvratku tam dole (me opravdu nezajima, jak komunismus chapal nejaky Bilak), budu reagovat strucne: 1) Precti si Komunisticky manifest (tedy komunistickou bibli), 2) Zkus mi tam najit neco o ateismu.

Dokaz, ze krome toho vyse zmineneho nejsi navic jeste lhar, demagog... Kazdopadne jsi neuveritelny pokrytec, to bezpochyby.

0 0
možnosti
S

Semper2

12. 1. 2009 23:32
K víře byla a je třeba naopak odvaha, protože....

...věřící lidi byli a jsou trnem v oku každé totalitě (každá totalitní režim je už z principu ateisický) a vždy první na ráně.

Vaše texty , i když nejsou vždy teologicky ortodoxbní, čtu velmi rád.R^:-)R^

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 1. 2009 5:12
Re: K víře byla a je třeba naopak odvaha, protože....

Co ty mas proti totalitam obecne? O fasounovi F. Francovi a jeho krestanske totalite basnis neustale. Obecne - vam panbickarum jsou fasisticke totalitni rezimy velmi blizke. Nacisticke Nemecko, fasisticka Italie, klerofasisticke Spanelsko... Vas problem je presne opacny, nez popisujes - jste strasne bezpaterni! Proti komunismu jste byli jen proto, ze komunismus byl proti vam. Tot vse, ty "hrdino"!

Ale vsechno uz jsme mockrat probirali. Dokud ti nesnizi davky toho svinstva, kterym te dopuji, budes na to zapominat porad. Jak do dubu, pero...Rv

0 0
možnosti
A

akki

12. 1. 2009 23:11
Tak se na to vykašlete.

Někdo věří, někdo ne. No a co? Nenechat se otrávit a NEOTRAVOVAT!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 1. 2009 5:29
Re: Tak se na to vykašlete.

No, pokud nekdo napise: "Můj život Ti patří, dělej s ním, co chceš. Co řekneš, udělám; když zavoláš, já půjdu."

tak by to podle me nemelo byt brano na lehkou vahu! Je potreba pripsat jeste neco vic, aby byl takovy clovek povazovan za fanatika??:-(

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 1. 2009 21:55
buh jako berlicka?

Nejlepsi blog, ze ktereho se to da vycist, je petrova.blog.idnes.cz . Hlavne z prvniho clanku to primo sala.

buh rovna se vrchol hodnotoveho zebricku? Ano, nejviditelnejsi je to u muslimu s batohy "s prekvapenim". Podle tohoto pravidla chteji vychovavat sve deti i krestane (viz Jesus Camp). Dekujeme, nechceme! O obhajeni stylem "dostaval jsem prikazy od boha" se uz pokouselo TOLIK vrahu a nasilniku. Zkuste hadat, jestli uspesne;) Ne, nemyslim nekde v Africe ci islamskych zemich (tam by to nejspis proslo).

"Co řekneš, udělám" - Ten, kdo tohle rika o statu, je fasista. Ten, kdo tohle rika o bohu, je nabozensky fanatik!

"MŮŽETE  V  NOUZI  S  JISTOTOU  OČEKÁVAT  POMOC" - Co pro tebe ten "buh" kdy udelal?:) "Ta "berlička" vás bude stát úplně vše, co si myslíte, že MÁTE." - Vzdyt to rikam porad. Je to jako vratit se zpet do detskych let - vymenite rodicovskou peci (smyslenou, ale... komu z vericich to vadi:) za svepravnost. To opravdu JE ZBABELOST!

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 1. 2009 21:56
Re: buh jako berlicka?

"To může říct jen ten, kdo se s Ním ještě nesetkal." - Fakt? A identifikovat schizofrenii muze asi jen doktor trpici schizofrenii. Fakt uzasna logika...R^;-D

0 0
možnosti
JJ

J-irik

12. 1. 2009 10:36
moc hezky

Pisete moc hezky! Diky! R^V

0 0
možnosti
MS

Michal007

11. 1. 2009 22:37
Iveta versus Jana

V pátek 9.1. byla druhým hostem Krausova Uvolněte se, prosím Iveta Hudáková, hlavní postava dokumentárního filmu Ivetka a hora, který byl loni vyhlášen za nejlepší dokumentární film. Pořad je ve videoarchivu (od 17. minuty). Je zajímavé, jak po pár chvílích obecenstvo ztichlo, Kraus téměř nevtipkoval (v tom ho Iveta předčila). Živým kontaktem se podařilo navodit atmosféru, o kterou se autorka tohoto blogu Jana nejspíš snaží pouze prostředky psaného slova - analogií noci atd.

Je i souvislost mezi tématem berličky a závěrem pořadu. Iveta se zřejmě stala do jisté míry berličkou pro část svého okolí, což byl na ni značný tlak. Pro ni byl asi berličkou ideál o sobě, jehož ztráta byla bolestná, ale přínosná. A je to berlička hůř rozpoznatelná než Audi či kariéra.

Zkuste vnímat pořad (i když i zde se asi lze uzavřít), a na tom základě číst tento blog. Třeba pak ubude šťavnatých komentářů.

0 0
možnosti
D

della

11. 1. 2009 14:00
Milá autorko,

je vidět, že jste nepochopila vůbec nic. Takže otevřete Bibli a pěkně od začátku...

0 0
možnosti
JJ

TloolT

11. 1. 2009 13:58
Líbí

Líbí se mi popis, že bůh je pro každého člověka to, co považuje za nejdůležitější a podle toho se pak chová.

0 0
možnosti