Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivo, na znamení souhlasu posílám karmu  :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek.  Snad se lidé z toho levicového opojení probudí.

0 0
možnosti
DS

Vy jste evidentně dlouho nebyl v soukromém sektoru, nebo si nedokážu představit, kde jste ztratil styk s realitou.

Běžná praxe v ČR:

Podnikatel nabere lidi na dobu určitou se zkušební dobou na tři měsíce.

Udělá zakázku během tří měsíců, vyhodí je bez toho, že by jim dal předem echo.

Dokončí zakázku po třech měsících, vyhodí je později taky bez odstupného.

Lidi jdou na pracák. Většina si práci nenajde. Po určité době podnikateli přijde zakázka a cyklus se opakuje. Zaměstnavatel tedy nikomu nic neplatí, žádné odstupné, nic. Jen si vytváří podhoubí pro udržování lidí v nejistotě. Krásně tomu napomohl Kalousek, když zavedl postupné snížení částky podpory v nezaměstnanosti po třech měsících. Přesně tolik totiž stačí stavebním firmám tak akorát na zimní přestávku. Lidi tedy nechají sebou šíbovat, protože mají "svoje jistý" a protože vědí, že za tři mšsíce jim dá podnikatel smlouvu zas. Mimochodem, letošní zima byla krutá - spousta smluv nebyla obnovena.

2 3
možnosti
Foto

I18v27o 40P15e24t45r95o60u84š

28. 3. 2013 14:42

Dělal jsem v sokromé firmě a když pro mne nebyla práce dostal jsem odstupné.

Zažil jsem i určitou formu prodloužené zkušební doby, když nebylo jisté, zda zakázka na kterou jsem byl přijat bude realizována.

Vždy jsem byl zaměstnancem a většinou jsem byl i vedoucím. Vím o čem píši a vím co mi probíhá hlavou v obou těchto rolích.

Propustil jsem po třech měsících člověka, protože jsem  si s ním nebyl jist. Byl jsem si jist, že později by to byl problém. Nejsem na to pyšný, ale taková je realita.

Nikdy jsem nedělal ve státní správě.

2 1
možnosti

jinac dekuji za vecnou dizkusi

0 1
možnosti
PK

Já nepopírám, že "opravdovější" kapitalismus, po kterém voláte, obnovuje rovnováhu. Podle mne ale čím dál tím více při nižší evropské zaměstnanosti, což vyvolává o to větší napětí na pracovním trhu i ve společnosti. Kromě snad vyčíslitelných ekonomických dopadů jsou i mimoekonomické. Takže korekce ano, ale musí být většinou dočasné a kvalifikované. V minulosti jsme musel jako šéf podniku přesouvat pracovníky z 1.linie na údržbu, generální opravy, do skladu, do režie vůbec. Už nestačili na úkol. Bylo to lidské, i když ne 100% ekonomické. Ale dopady neřešil stát, ale fabrika. Možná, že to bylo levnější ...

2 0
možnosti

"opravdovy" kapitalismus muze dojet na to, ze snaha o maximalizaci uzitku u kazdeho subjektu (tedy lokalne) muze vest ke globalnimu kolapsu

1 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 612x
Update: Cyklista, procitající objektivista.
Narodil jsem se abych žil jako myslící člověk.
Co je neměnné, není živé.
Původní, již neplatný text: Cyklista, libertarián, křesťan a ateista. Narodil jsem se, i když jsem věděl, že na konci mě čeká smrt; život je kompromis.

Seznam rubrik

Oblíbené články