Diskuse

Přivandrovalci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Výborně, Věro. Těším se na Váš další příspěvek či analýzu další haiku, která se objeví za 2 hodiny (dřív to nejde, díky místním pravidlům publikování).

1 0
možnosti
VS

Autor je feminista (nebo jiný ista), který vzývá Jitřenku coby symbol nového dne. Tento symbol je třeba nahlížeti v širších souvislostech, nebála bych se říci globálně. Naopak přechází mlčením Měsíc coby maskulinní entitu a ignoruje jejich nevyhnutelné setkání na úsvitu dne.

Přivandrovalci jsme pak my všichni - přinejmenším proto, že rotujíce spolu se Zemí, nemáme pevného bodu ve všehomíru a řítíme se neznámo kam. S jistotou lze říci, že ať už se řítíme kamkoli, nikdo tam na nás nečeká.

Proto bychom měli začínat den krátkou meditací coby přípravou na temné mraky na obzoru (viz foto).

Doufám, že jste to všichni pochopili.

0 0
možnosti
PN

Haiku se nekomentuje. Prostě je. Buďto Vás osloví, nebo ne. Ve spojení s perexem, názvem článku a fotografií však může dostat další rozměr(y).

V každém případě, haiku má mít pouze 17 slabik.

Může Vás nechat naprosto chladným.

Může Vás totálně rozlítit.

Může Vás osvítit.

Příjemný den přeji, je pátek třináctého.

Den ušlechtilého špinavce.

2 0
možnosti
Foto

To se Vám moc nepovedlo. Dnes, tedy v pátek 13.11. je Mezinárodní den nevidomých (a taky svátek všech Tiborů).

0 0
možnosti
Foto

A co jako? 

Ti vandrovníci se po nabytí zkušeností zase vraceli domů. Např. slovenští dráteníci a murári vyráželi za výdělkem, ale také se zase vraceli domů - s penězi, které si poctivě a tvrdě vydělali. 

Žádné cestovní pasy ani povinnost získat vstupní vízum tehdy neexistovaly. O sociálních dávkách si nikdo ani nemohl nechat zdát, leda by snad měl neutuchající fantazii.

Nicméně existovala skupina lidí, kteří kočovali za podobným účelem, jako současní migranti. Tyto však bylo možné tvrdě potírat.

0 0
možnosti
MP

Taky nechápu...Zřejmě nedosahujeme nadoblačných výšin autorova pronikavého intelektu. 

Mohl byste to, pro nás pomalejší a momentálně zaostalejší, autore, poněkud zjednodušit a říci nám, co jste tím vlastně chtěl čtenářstvu sdělit?

0 0
možnosti
SB

Domnívám se, že to neví ani on. Pouze něco naznačil a spoléhal se na to, že to bude vypadat, jako že má nějakou myšlenku. Žádnou nemá, ale vědomě předstíral, že nějakou má, a spoléhal na to, že budeme hledat chybu v sobě, že jsme ti inteliektuální zaostalci, že nechápeme génia.

0 0
možnosti
PV

P67a62v22e18l 79V85é77b97r

13. 11. 2015 9:13

Možná jsem trochu natvrdlý, ale nechápu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 474x
Zběhlý učitelský mládenec, který v mírných osmdesátých letech podvakráte odmítl vykročit se svou třídou do prvomájového průvodu ...

Korozní inženýr.

Ušlechtilý špinavec.

Seznam rubrik