Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J57a40n 24R50á85ž

9. 2. 2013 17:23

Která medicína je klasická? Ta čínská, jejíž kořeny sahají do věků, kdy  u nás plácal náš předchůdce v jeskyni Věstonickou venuši nebo ta, která má historii  jen dvě století a  považuje se za vědeckou?

Který druh mediciny  je zdraví prospěšnější:Ten, který se zaměřuje výhradně na léčení následků a je dnes v naprostém vleku farmaceutických koncernů nebo ten, který se diagnosticky zaměřuje na problematiku lidského těla a duše komplexně se záměrem nemoci předcházet a při léčení upřednostňuje přírodní léčebné preparáty?

Mimochodem: Je to jen nedávno, co bylo "vědeckou" medicínou naprosto odmítáno baňkování, nebo akupunkturní jehličky jen proto, že na tom chemické koncerny nemohly vydělávat a na medicinských fakultách se to neučilo. Až tlak nezpochybnitelných pozitivních výsledků u některých diagnoz způsobil, že dnes napadá účinnost této léčby jen demagog nebo zkorumpovaný doktor.

Šarlatány je přehustěno jak v celostní, tak i v alopatické medicíně a nejvíce, co škodí lidem je obrovský příkop vyhlouběný mezi lékaři vyznávajícími jen léčbu chemickými přípravky, kteří jsou většinou ve vleku farmaceutických koncernů a těmi, kdo upřednostňují přírodní postupy,které ti první demagogicky označují za "nevědecké" Jaké skutečné důvody vedou ty první k tomu prohlásit nějaký opravdu  tradiční, staletími odskoušený léčebný postup, za "nevědecký" se můžeme jen domýšlet.

Samozřejmě, když mi praknul meniscus nešel jsem za léčitelem, ale za chirugrem. Regeneraci jater zdevastovaných chemickými léky jsem však raději svěřil panu Novému, známému to "dědku kořenáři" a odmítl užívat chemické preparáty. Internista se dnes z jaterních testů jen diví, jak rychle se proces regenerace mých jater nastaroval.

Péče o zdraví je naprosto privátní záležitostí každého člověka a jedním z rysů individuální svobody je i individuální rozhodnutí jaký druh medicíny si každý vybere. Sanozřejmě, ti moudřejší se nejprve informují, nejlépe u "osvícených" doktorů, kteří léčbu přírodními preparáty šmahem nezavrhují.

1 1
možnosti
JS

Absolutně  největší problém je, že léčitel je právně  ke svému pacientovi v čr postaven jako bába odvedle. Když dáte na její radu a něco se stane, je to Vaše věc. Když dáte na radu léčitele- nikdy Vám nenapíše, proč se tak rozhodl a jak se rozhodl, co máte dělat a jak se léčit. On velmi dobře ví, že jeho rady, ať už jsou jakékoliv, nemají i při tragických důsledcích na něj žádný faktický dopad. A to ani, kdyby na základě  jeho rad zjevně někdo zemřel.

To je jeden z podstatných důvodů, proč léčitelé jsou v čr  tací, jací jsou. Od zjevných bláznů a škodičů až po třeba rozumné bylinkáře.... Také proto se většina lékařů opotí, když za nimi přijde pacient s tím, že se dál bude léčit u léčitele. Ne z obavy o ušlý zisk, jak si tady kdekdo myslí, ale z oprávněné obavy o zdraví pacienta. Zkušenosti jsou opravdu velmi různé.

3 0
možnosti
PJ

Zatím ještě máme právo, rozhodnout se jak se budem léčit. Zatím o tom nerozhoduje Selucký, ani opocení lékaři.

A na druhou stranu: Selucý, víte co všechno je obsaženo v těch sračkách, co Vám píchaj do těla?;-)

2 2
možnosti