Kachna ČSSD vs. realita o nemocnicích

Z billboardů po celé republice se před krajskými volbami dozvídáme, že ČSSD bojuje proti zrušení nemocnic. Celá věc se však má trochu jinak:

předvolební strašení ČSSD o rušení nemocnic v krajích

Hejtmani ČSSD schválně a vědomě udržovali nedohodu s VZP o nových smlouvách pro nemocnice, aby toto téma poté mohli zneužít před krajskými volbami. Socialisté opět straší lidi, aby tak získali nějaké politické body navíc. Věřím, že lidé už jsou podobnými triky z minulosti poučení a letos už na tento trik nenaletí.

Když se totiž člověk zamyslí, sám pochopí, že v „hrdinném“ boji ČSSD chybí protistrana – soupeř, který by nemocnice chtěl rušit. VZP jasně deklaruje, že se dohodnout chce a existuje přesvědčení, že se tak i stane krátce po volbách, kdy na krajích začne být vůle k podpisu smluv. Dalším soupeřem v tomto boji by mohla být ODS – ta však místo toho nabízí rozsáhlé investice do sítě krajských nemocnic a o nějakém rušení vůbec není řeč. Vždyť ve většině krajů to byla právě ODS, která krajské nemocnice budovala a dostávala z dluhů poté, co je od státu dostala zadlužené až po uši.

Závěr pro voliče je tedy jasný. Buďte v klidu, nenechte se strašit nesmyslnými kachnami a hlavně – nenechte ze sebe dělat hlupáky…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Maroš | sobota 29.9.2012 8:18 | karma článku: 23,98 | přečteno: 1085x
  • Další články autora

Petr Maroš

Zapomenuté hodnoty: Svoboda

17.11.2015 v 8:02 | Karma: 8,56