Čech musí hájit české zájmy

Ministerská slovní přestřelka Martin Kuba – Miroslav Kalousek ohledně odebrání licence ČEZu v Bulharsku do budoucna slibuje souboj těžkých vah.

zdroj: Mediafax

Především z (pro mě nepochopitelné) reakce Miroslava Kalouska je vidět, že v ODS zaregistroval politika, který nebude ochoten slepě schvalovat jeho nové a nové nápady, které se mnohdy vyznačují silnou ekonomickou iracionalitou. Zvyšování daní, evropský stabilizační mechanismus atd. Včera pan ministr Kalousek nejspíše pochopil, že první místopředseda ODS Kuba chce zkrátka dělat politiku ODS, a tedy hájit zájmy českých občanů. Nejprve Kalouskovi odmítl přenesení daně z převodu nemovitosti z prodávajícího na kupujícího, teď se jasně a tvrdě postavil za českou investici v zahraničí.

Odhlédnu-li od svých osobních sympatií či antipatií k ČEZ, krok ministra Kuby považuji přesně za to, co od českého ministra průmyslu a obchodu (a ne jen od něj) očekávám – boj za české zájmy.

Kalousek chtěl nejspíše chvíli otálet a přešlapovat na místě, ale takovouto liknavostí ministerstva financí už český stát přišel o možnost návratu několika miliard ze Švýcarska za Mosteckou uhelnou.

Shrnu-li to tedy krátce závěrem, tleskám Kubovi za rychlou a ráznou odpověď českého politika hájícího české zájmy a nechápu Kalouska. Čech podle mě prostě musí hájit české zájmy!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Maroš | středa 20.2.2013 9:28 | karma článku: 26,62 | přečteno: 1107x
  • Další články autora

Petr Maroš

Zapomenuté hodnoty: Svoboda

17.11.2015 v 8:02 | Karma: 8,56