Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Růžovky mám rád, chutnají skvěle, ale dávám Vám zapravdu, fakt to chce dávat pozor na záměnu. Ale to asi u všech hub, pamatuju, jak si kamarádka pokazila smaženici z hříbků, když tam omylem nakrájela jednoho "hořčáka."

0 0
možnosti
DR

Záměna u růžovky je snad možná leda u menších plodnic, u těch větších je to prakticky nemožné.

Skvělá houba především na řízky (kam se hrabe bedla) a drškovku.

2 0
možnosti
Foto

Naši rodinu tuhle houbu naučil sbírat kamarád táty. Ten třikrát domů přinesl plný košík masáků (tak se ji tady říká, protože chutí připomíná maso). Podusili je ve vlastní šťávě, posolili, okmínovali, i trochu sádla přidali a pak se na porce voňavého, do lákavého hněda zabarveného dívali a nenašli odvahu to pozřít. Napočtvrté se na to jeho matka už nedokázala dívat a pronesla "v mém věku se už mohu obětovat pro rodinu". Když masáky ve zdraví přežila, začali je jíst všichni. Sám dost často v lese nechám nečervavou růžovku, o kterém jsem si jist, že to je, ale přesto mám obavy, protože nemá začervenalé dírky po červech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 7,07
  • Průměrná čtenost 175x
Houbař, který si rád najde nějakou vzácnější houbu. Každopádně určitě nepohrdnu ani běžnými nálezy. Kromě toho také rád chodím na ryby, hlavně relaxovat.

Seznam rubrik