Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

MATKA ZEMĚ SE ZLOBÍ

Lidstvo drancuje neobnovitelné zdroje Země stále rychleji. Matka Země si již nevěděla rady, jak zpomalit toto drancování. Proto po varováních z r. 2004 a 2010 přišla s vážnějším covidem v r. 2020.

Pandemii koronaviru na nás seslala Matka Země proto, že si již nevěděla s lidstvem rady.

V posledních desetiletích nás varovala:

- 26.12.2004 největší vlna tsunami za posledních 600 let,

- Duben 2010 erupce islandského vulkánu,

- Leden 2020 začátek pandemie koronaviru.

Bohužel většina lidí a velká většina politiků to dosud nepochopila.

V r. 2004 jsem to ještě také nepochopil.

Až po výbuchu islandské sopky mně to začalo docházet a po „erupci“ covidu to je již zřejmé:

Matka Země se zlobí a neví si s lidstvem rady.

Kdo věří v Boha, ať říká, že Bůh se zlobí, jiní to mohou nazvat Matkou přírodou.

Používám výraz Matka Země, neboť zde je, na ní stojíme, je jednoznačně určená. (Kdežto Boha nikdo nikdy neviděl, Příroda = někdo myslí jen živou část krajiny bez hlíny a kamení).

Podrobnější rozbor varování:

Zemětřesení je na Zemi ročně spousta, některé z nich způsobují tsunami v Pacifiku. Státy u a v Pacifiku vybudovaly výstražný systém, takže každá vlna tsunami v Pacifiku zabijí jen těsně u pobřeží, kde vznikla, zatímco všichni ostatní stačí i s cennějším majetkem dosáhnout bezpečných vyvýšených míst.

Proto Matka Země zemětřesení udělala (s nejsilnějším tsunami za 600 let) na opačné straně ostrova Sumatra: ne do Pacifiku, ale do Indického oceánu, kde žádný varovný systém neexistoval, vlna dosáhla Arabský poloostrov, kde se těží nejvíce ropy. Statisíce obětí na životech, obrovské škody, ale lidstvo to nepochopilo…Matka Země se nevyjádřila dost jasně.

Proto v r. 2010 soptil vulkán na Islandu…výbuchy sopek na Islandu jsou běžné, většinou nejsou žádné oběti na životech a skoro žádné na majetku. Tento výbuch však šířil sopečný popel tak neobvykle, že na asi 2 týdny musela být zastavena veškerá letecká doprava mezi Evropou a Sev. Amerikou a na několik dní i v Evropě. …Lidstvo se nepoučilo a drancuje ropu, zemní plyn a jiné nenahraditelné zdroje nadále.

Proto Matka Země přišla s covidem, který snížil spotřebu ropy nejen zastavením letecké dopravy, ale i snížením automobilové dopravy.

Proč Matce Zemi nevadí jiné drancování přírodních zdrojů ?!?:

Stáří Země je přibližně 4 a půl miliardy let, od jejího stvoření Otcem Vesmírem.  Její chemické složení je od té doby stejné. Lidské mravenčení, které např. přemístí miliony tun železa ze Švédska do kontinentální Evropy, to Země ani nepocítí.          Železo zůstává železem, a jestli je ve Švédsku v rudě, nebo v Česku v konstrukci budov, to je pod rozlišovací schopností Matky Země.

Všechny nerosty, kovy atp., které lidstvo těží a přemisťuje, zůstávají tím, čím byly při stvoření Země.

Život na Zemi vznikl o 500 až 700 milionů let později.

Vznik uhlí a ropy zjednodušeně:

Rašelina, hnědé a černé uhlí a antracit vznikalo po miliony let tak, že odumřelé rostliny, přesličky atp., padaly do bažin a bez přístupu vzduchu se proměnily v uhlí. Ropa a zemní plyn vznikly podobně, ale kromě rostlin tam padali i živočichové, nebo z mořského planktonu. Karbonizace resp. přeměna živočichů v ropu trvala miliony let a poté je Matka Země ochraňovala.

Lidstvo těží uhlí masivně od vynálezu parního stroje, tedy řádově 250 let. Pokud by se těžba nesnižovala, tak by vydržely známé zásoby ještě na asi 150 let, celkem ho lidstvo vytěžilo a vytěží za 400 či více let. Ovšem lidstvo od spalování uhlí ustupuje, takže vydrží mnohem déle (např. ČR přestane těžit uhlí v r. 2038).

Ropu a zemní plyn lidstvo masivně těží a spaluje od vynálezu benzinového a vznětového motoru, v prvních letech samozřejmě stačila ropa vytékající samovolně na povrch. Masivní těžbu můžeme datovat cca od 1. světové války, asi 100 let. Ale rozsah těžby se stále exponenciálně zvyšuje…   Podle optimistů by zásoby ropy vydržely asi na 55 let, podle pesimistů na 43 let (před covidem, v r. 2019).   Zásoby ropy lidstvo nesmyslně nenávratně spálilo a spálí za pouhých cca 150 let. Za každých uplynulých 10 let byla objevena nová ložiska ropy, která, pokud by jako jediná pokrývala celou spotřebu, tak by vydržela cca půl roku, takže za každých 10 let se konec ropné éry přiblížil o 9 a půl roku… Konec ropné éry by byl (před vypuknutím covidu) za dobu kratší, než je lidský život.

Ropu Matka Země (nevíme, zda pro sebe nebo pro rozumné lidstvo) uchovávala po desítky i stovky milionů let. A my to nyní spotřebujeme za dobu stotisíckrát až milionkrát kratší.

Kdybychom z ropy vyráběli plasty, které se dají recyklovat, tak by to Matce Zemi nevadilo.

Ale (skoro všichni) ropu ve formě benzínu a nafty nesmyslně spalujeme…mnoho rodin si pořizuje druhé i třetí auto, a to i ve městě s kvalitními vozovkami (a hustou MHD) naprosto zbytečné těžké SUV. Kamiony přepravují asi třikrát více nákladu, než mnohem energeticky úspornější železniční doprava.

Matka Země proto poslala covid, který nesmyslnou spotřebu ropy i zemního plynu snížil. Samozřejmě, že si pro vyslání nezvolila izolovaný malý ostrov, ani malou ČR, nýbrž asi 13. největší město Číny (více obyvatel, než celá ČR) na křižovatce rychlodrah sever-jih i západ-východ (tj. od moří do vnitrozemí). Nevybrala  přístavní město (sice největší v Číně) , odkud vedou tratě a dálnice jen jedním směrem:  Wu-Chan je křižovatkou 6 dálkových a dvou regionálních rychlodrah, kdežto ze Šanghaje vedou jen dvě rychlodráhy…

První vlnu covid-u naše vláda zvládla dobře: Křivka počtu nakažených nikdy nedosáhla k červené čáře = kapacitě nemocnic, lékařů a zdravotních sester, odsávaček a ventilátorů.

Matka Země si však všimla, že naše vláda neudělala nic pro snížení výroby automobilů = žroutů produktů ropy, naopak se chlubí tím, jak výroba aut pokračuje, místo propracovanější přípravy na druhou vlnu covidu. Nedělá nic pro snížení nesmyslné dálkové kamionové dopravy, jen vybírá mýtné…

Již po několik let nejvíce aut na 1 obyvatele vyrábí Slovensko (asi 180 na 1.000 obyv.) a NA DRUHÉM MÍSTĚ NA SVĚTĚ je Česko (asi 140 na 1.000 obyv.) – (těžko stanovit přesné číslo, když díky covidu letos i výroba klesla…) (průměr EU = 32 aut na tisíc obyv.). Matka Země proto ve druhé vlně naši zemi zasáhla nejvíce z celé Evropy (rozdělení Československa = asi pod rozlišovací schopností Matky Země).

Pokud to většina lidstva a především politiků nepochopí, tak Matka Země má v zásobě ještě mnohem horší katastrofy: výbuch supervulkánu či něco, o čem nemáme ani ponětí…

…Např. „menší“ ze supervulkánů Yellowstone exploduje každých cca 600.000 let. Od poslední exploze uplynulo již 640.000 let…Matka Země jeho další explozi odložila, neb v té době vznikal druh HOMO SAPIENS = ČLOVĚK MOUDRÝ…jen aby Matka Země nezačala litovat…

Autor: Petr Liška | neděle 13.12.2020 22:01 | karma článku: 8,11 | přečteno: 312x
  • Další články autora

Petr Liška

Jak šetřit na kalendářích

Kdo nechce utrácet za drahé nástěnné kalendáře, může použít starý, uschovaný z dob, kdy "bylo lépe" a koupil si či dostal hezký reklamní. Níže je návod, jak pouhým náhledem na "rok" najít kalendář se stejným kalendáriem.

16.1.2024 v 21:17 | Karma: 14,71 | Přečteno: 430x | Diskuse| Hobby

Petr Liška

NE korespondenční volbě ani volba v zahraničí

NE korespondenční volbě, ale zrušte i volbu na zastupitelských úřadech v zahraničí! Krajan nenese následky své volby. Jinými slovy: důsledky jeho rozhodnutí se ho netýkají.

7.1.2024 v 17:06 | Karma: 45,50 | Přečteno: 5378x | Diskuse| Politika

Petr Liška

Souvislost kanálu D-O-L s jinými kanály v Evropě

Všechno souvisí se vším: - 2.2. bylo kulaté 80. výročí konce bitvy u Stalingradu = nejvýznamnější bitva 2.sv.v.= obrat v celé válce - 8.2. naše vláda rozhodla o zrušení územní rezervy pro kanál Dunaj-Odra-Labe

20.2.2023 v 16:18 | Karma: 13,82 | Přečteno: 571x | Diskuse| Ekonomika

Petr Liška

Ukrajinci dobyli Univerzitu Karlovu, naštěstí bez obětí na životech, jen na duši

Cizí státní vlajka se samostatně nevyvěšuje s jedinou výjimkou: NA DOBYTÉM ÚZEMÍ. Česko je plné ukrajinských vlajek, což nevadí v soukromém okně, ale vadí to na instituci, která je uvedena v zákonu o Státních symbolech.

1.6.2022 v 21:53 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1275x | Diskuse| Politika

Petr Liška

Přemyšl - nyní nejzajímavější místo mimo Ukrajinu

Přemyšl =nejvýznamnější město mimo Ukrajinu v souvislosti s děním tam: jen7km od st.hr. Tam jeli 3 předsedové vlád vč.českého po příletu na letiště Řešov. Odtud jely zvl.vlaky ČD s uprchlíky. Město a okolí má několik zvláštností.

27.4.2022 v 13:36 | Karma: 7,37 | Přečteno: 193x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  13:30

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

KOMENTÁŘ: Padne-li Ukrajina, migrační pakt uprchlíky nezastaví

1. května 2024

Premium Hlavním předvolebním tématem před evropskými volbami do europarlamentu je migrační pakt, migrační...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O jeho smrti...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 24 lidí

1. května 2024  9:09,  aktualizováno  12:45

Nejméně 24 lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom dnes agentura AP...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik