Životní mapa - aneb objevil se nový fenomén

Životní mapa, pojem u nás poměrně neznámý, se dere na světlo světa. Tedy alespoň u nás. Zaujme především tím, že jde o metodu, která dokáže analyzovat, objevit a definovat pojem osobního štěstí a umožnit zbavit se starých zátěží.

Asi bychom hledali jen velmi obtížně něco tak zajímavého, jako je metoda Životní mapa, při které se procházím cestou od narození až po současnost. Bez použití tranzů a složitých metod změněných stavů vnímání se mi ukazují souvztažnosti příčin a následků, proč a jak jsem se kde rozhodl a zda mám podle toho jednat nebo naopak se tomu vyhnout.

Metoda je zajímavá i tím, že je vhodná pro jednotlivé osoby, skupinky, partnerské páry, jako součást manželského a předmanželského poradenství. Je skvělá i pro pracovní a profesní týmy.  

Životní mapa je přínosem pro lidi, kteří nevědí kudy kam, kteří hledají změnu, nebo si jen chtějí utřídit svůj zivot jak po rodinné, psychické, zdravotní či pracovní stránce. Její princip je uplatnitelný pro každého bez rozdílu. Velkou pomoc v ní nacházejí například ženy, které končí mateřskou dovolenou, které hledají svou novou životní roli, a také ženy - manželky podnikatelů, které potřebuji najít své vlastní hodnoty.

U nás i ve světě existuje mnoho metod práce s člověkem a jeho problémy. Tyto metody, a většinou skutečně účinné, však pracují vždy se segmentem, částí našeho života. Vezme se problém a ten se řeší. Životní mapa pracuje s naším životním příběhem jako celkem. Konec konců, celostní pohledy na náš život jsou obsaženy již v dávných kulturách a my je jen znovu objevujeme. Když z nich nebudeme dělat senzaci pro média a "zlatokopy", můžeme se v mnohém přiučit. Metoda Životní mapa není závislá na žádném náboženství. Není také metodou, která by vznikla jen tak ze dne na den. Vyšla z hloubky poznání a zkušeností dvaceti let osobní práce s lidmi, kteří hledali cestu z vlastních stavů nespokojenosti se svým aktuálním životem. Ať již osobním, partnerským nebo pracovním. 

Uvědomuji si, že chci li porozumět sám sobě, musím pochopit svůj životní příběh.

www.zivotnimapy.cz

Autor: Petr Kops | sobota 2.3.2013 10:00 | karma článku: 10,54 | přečteno: 1461x
  • Další články autora

Petr Kops

Komu vlastně patří Krym?

24.3.2014 v 11:41 | Karma: 11,89

Petr Kops

Kdopak tady vládne?

18.2.2014 v 17:23 | Karma: 12,91

Petr Kops

České děti na scestí

6.11.2013 v 10:34 | Karma: 8,87

Petr Kops

Kops: Zeman by měl jít

28.10.2013 v 0:10 | Karma: 28,78

Petr Kops

Čeho si v ČSSD nevšimli?

27.10.2013 v 22:41 | Karma: 23,39