Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč tomu říkáte "výběr menšího zla"?:-/ 

Prostě jen vybíráme z reálně existujících alternativ. Z neexistujících možností vybírat nelze.

3 0
možnosti
PS

R^ To ovšem negativisticky naladěný čecháček, kterých jsou plné blogy a dsikuze očivdně není ochotný vůbec připustit. Natož se nad tím zamyslet...

0 2
možnosti
VK

Mensi zlo je politicky terminus technicus, ktery neni ceskym vymyslem. Napriklad volba presidenta. Bylo v ni 9 kandidatu a je logicke, ze do druheho kola postupuji dva. Tito dva jsou v rozporu s priznivci neuspecne sedmicky. Je tedy logicke, ze tato sedmicka, jeji priznivci jsou nespokojeni a maji ted dve moznosti. K volbam budto nejit, nebo volit mensi zlo, tedy toho kandidata, ke kteremu citi mensi odpor. Ale...vitezna dvojice je natolik specificka, ze at zvitezi jeden ci druhy, neprinese to zemi potrebne zmeny. Proto je opet na miste volba mensiho zla. Tedy toho, kdo podle volice napacha co nejmene skod. Je samozrejme i dalsi moznost. K volbam nejit. Jenze toto rozhodnuti bude mit jenom jeden nasledek. Ze vitez bude mit mene hlasu a stejne tak porazeny.

0 2
možnosti
PV

A jeste je tu fenomen "volby proti nekomu". S myslenkami z blogu vicemene souhlasim. Uvedene typy voleb jsou takove "prizdivymesovanise", srach z toho, aby muj hlas u voleb nepropadl. Jsem rad, ze jsem si v prvnim kole mohl volit z vice kandidatu, druhe kolo je o to tezsi, ze kazdy z kandidatu ma sve plusy a minusy, takze to vidim na rozhodnuti na posledni chvili. Slovy jedne pisne "... cekam na signal ..."

2 1
možnosti
RH

Jste náročný. Preference lidí jsou různé, a přestože by pro vás někdo byl ideálním kandidátem na hrad, pro jiného by byl právě tím menším (nebo větším) zlem. Prezident může být jeden, kompromis je nutný. Další možností je zvolit nějakou nulu, která nemá pevné politické postoje a v podstatě nikomu nevadí, ale třeba pro mě už je lepší ten Zeman než nějaký nemastný neslaný panák..

3 3
možnosti
PS

Víte, pararela se nabízí s tím jak lidé sledují např´klad sportovní utkání. Pokud ucítí, že se týmu daří, budou hodnotit kdo je z týmu nejlepší. Pokud se dařit nebude, lidi se budou pŕedbíhat v tom, kdo je větší lempl. I když to bude pořád ten samý tým se stejnými rozdíly v kvalitách hráčů. Chyba není v kandidátech, chBa je v hlouposti českého voliče....

0 2
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Jsem sám sebou, ale dá to někdy fušku v tomto světě...

Seznam rubrik

Oblíbené články