Diskuse

Proč ne EURO ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Takže jste zjistil a Nás všechny informoval, že Náš domeček, kterému hrozí zhroucení, tak jedině naše měna, která začíná připomínat a následovat ten domeček, je jedinou a tou správnou cestou, nebo je to především naše cesta.....

0 0
možnosti
PK

Zajímavá úvaha že by "Našemu domečku hrozilo zhroucení"

Data Eurostatu ukazují že je ještě pořád v lepší kondici co se dluhů týče než ostatní domečky.

Nicméně zemědělství je v troskách a živočišná výroba také, nemůže to být tím že naši farmáři, ve srovnání třeba s Francouzskými těžce dotovanými zemědělci, jsou nekonkurenceschopní ?

0 0
možnosti
ZZ

U zavádění EUR nejde ani tak o produktivitu zemědělství, jako spíš o udržení vyrovnaného státního rozpočtu. Nicméně navázání bankovních rezerv na EUR je tak velké, že při krachu EUR, zkrachuje i Kč, takže EUR už z politických důvodů zkrachovat nemůže.

0 0
možnosti
AT

:-)Tady ani tolik nejde o ten státní dluh,

ale hlavně o to, že ten vždy rozptýlí ve znehodnocení měny a tím také znehodnocuje Nám občanům také i Naše úspory. Pokud to takto půjde dál a dále tak z úspor občanům např. na důchody toho mnoho občanům nezbyde, nebo jít se sto korunou do obchodu se za malou chvíli ani neoplatí, nebo to bude tak na jeden rohlík. Tato cesta jen kopíruje dřívější Italskou liru, kdy Italové brali miliony a stotisíc lir je stál jeden chleba a to bylo před týdnem, nebo příští týden již stál o padesát tisíc lir více. A právě proto mnozí, co z tohoto stavu profitují a někteří za to schovávají za toto znehodnocení naší měny také svoji neschopnost, se nejvíc bojí, že by jim při přechodu na euro se díval a podíval jiný subjekt, jak na jejich nenechavé prsty tj. finanční toky, tak také mnohým, i na tu jejich neschopnost.

0 0
možnosti
ZZ

Proto se nevyplatí na důchod spořit tak, jak to navrhuje koalice Spolu.

;-)

0 0
možnosti