Podřezaná demokracie aneb co vše se může u nás stát

Karolína Peake vládne a zakládá stranu ve stylu černých staveb. Na utření zadku se používá toaletní papír ne hlasy voličů, vážená vicepremiérko !

Pořád ještě nemůžu uvěřit tomu co nám tady paní Peake předvádí. Opustila stranu, za kterou dostala mandát od voličů v řádných demokratických volbách. Volby jsou postavený na základě kandidátek registrovaných politických stran a voliči hlasují dle volebního programu této strany prostřednictvím hlasu straně jako celku s možností upřednostnění konkrétního kandidáta pomocí preferenčního hlasu. ALE TO NEMĚNÍ NIC NA TOM, že tento poslanec získal hlas spojený s cíli,které chce prosazovat tato strana.

Neznám podrobně ústavní a jiné zákony této země, protože v tomto pralese se nevyzná ani kůň ( a to má větší hlavu) natož já. Ale selský rozum mi říká - toto je podvod. Anebo máme tak zhovadělí právní systém, který toto umožňuje. V tom případě by jsme mohli volby rovnou zrušit. Náznaky těchto prasáren byly už dříve například přebíhaním poslanců ze strany do strany s protichůdným politickým přesvědčením, ve kterém vyniká duo ČSSD-ODS. Poslanec, který oficiálně vystoupí ze strany za kterou byl zvolen ,by měl okamžitě složit mandát, protože ztratil legitimitu řádného zvolení. To bychom museli volit jenom hlasy pro konkrétního politika, pak by měl mandát voličů ikdyby si napsal do závorky politickou příslušnost jakou chce.

Před měsícem jsme tu měli ve vládě zvolené strany: ODS,TOP 09,VV. Dnes je to ODS,TOP 09,? a zanedlouho to bude ODS,TOP 09,LIDEM. Do prdele, to jsem tak blbej nebo se mi to jenom zdá, že proběhly volby a já o tom nic nevím.

No to už i já bych mohl nastoupit na post primáře chirurgie, přestože mě nikdo tím nepověřil a teprve až budu mít toto prestižní místo jisté tak vystuduju lékařskou fakultu, udělám si atestace a přesvědčím ostatní, že jsem ten pravý na tuto funkci. Stejným stylem se legalizují černé stavby a bohužel vláda ČR.

Toto je klasická ukázka pojmu "uchvácení mocí ". Jinou alternativu než předčasné volby nevidím , dřív než budou zapomenuti hlavní aktéři této tragikomedie. Chápu, že reformy jsou zapotřebí, ale stojí nám tohle upírání základu demokracie za to?

Korunu všemu nasadil trestně stíhaný  poslanec Chaloupka, který pronesl,že národ není schopen zvolit nové poslance v nových volbách. Máte nás pane za idioty? Nápodobně! Anebo p.Pecková rozšíří svůj názor na nás všechny - přispůsobíte se.

Jsem tak naštvanej, že nemůžu o tomto psát s nadsázkou,ironií a odlehčením.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Khol | sobota 5.5.2012 11:22 | karma článku: 29,21 | přečteno: 1066x