Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babiše celkem logicky naštvalo, že poslanci za ANO podlehli hrabivosti stejně jako většina poslanců a nevyužili příležitosti ukázat, že jsou šlechetnější. Celkem poslance chápu. Je zřejmé, že s přítomností Babiše v politice zchudli o významný zdroj špinavých peněz. Už před dvaceti lety jsem byl svědkem hovoru, ze kterého vyplynulo, že poslanec, který si nepřijde bokem na patnáct milionů je pokládán za ňoumu. A to byly běžné úplatky ve výši 3% hodnoty zakázky. Pak přišla doba, kdy požadavek na úplatky stoupnul na 12%, což byl podle Babiše hlavní důvod jeho vstupu do politiky. Tudíž čistě matematicky si politik mohl přijít ročně bokem na pár desítek milionů a o to přijít vyvolá nejen silnou averzi vůči Babišovi, ale i potřebu si navýšit příjmy, co nejvíc to půjde.

0 0
možnosti
JL

Premier "stopme" tech 12% a na ovecky nezbyde. Tak zadaji pridani. To je logicke pane Bicero. A celkem jednoduche bez jakehokoliv nebezpeci.

0 0
možnosti
PK

Tak fundovaný včerejší výklad a to novinářský na Plusu - poslanci (včetně části ANO) zdržovali, oddalovali úmyslně projednání úpravy tak aby nedocházelo ke skoku 20%, ale jen v návaznosti na růst mzdy ve státě v nepodnikatelské sféře plus pevný index.

Jistě chce guru vytěžit z toho politické body, kdo by na jeho místě udělal to jinak, ale pan bloger by měl uvést podstatu problému a ne jenom "žvanit". ČR Andrejka vždycky setře, nejen za sirotky, a tady zazněl úplný opak.

0 0
možnosti
JK

Neověřený odposlech:

"Sakra, tak ty platy rozmázla nekontrolovaná média. Tichá cesta jako s insolvenčním zákonem nevyšla. Co mám dělat Marku?"

"To je jasné, rozčílit se, jenom jako, víš jak jsme to nacvičovali a použít klasické, "Já o tom nevěděl"" a převzít iniciativu ať je jasné, kdo taky maká za lidi, zmrazení plastů byl tvůj nápad přece. Chápeš to?"

"Asi jo a bude to fungovat?"

"Tutovka a ještě to bude vypadat, že je jako v ANO demokracie."

"Ještě bych mohl ukázat tvrdou ruku, aby si to náhodou někdo nevyložil jako slabost"

Tak jo, na důchodce tohle vždycky zabere, jen nikoho netrestej, víš že si svým podstraníkům původně povolil opak."

"No jo, no jo, snad se udržím. Tak jdu na to, tiskovka začíná."

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
JL

Ukazka systemu voleb do Snemovny v CR, pane Khole, ktery napomaha mit jen tolik poslancu v teto komore, kolik stran ji obsahuje. Dnes je jich devet, tedy devet poslancu, maji-li se volit podle premiera. Jeho mysleni vychazi z praktiky minulosti, kdy poslanci jako ovecky nasledovali vudce. Idiotsky slib (podle Ustavy CR) vsech poslancu pri nastupu do poslanecke funkce, proste obchazet. Demokracie svobodneho mysleni a rozhodovani se, je postavena na hlavu. Proste system odpovidajici svemu veku (od 1863).

Zadejme zmenu!! Volbou jedince ve svem volebnim okruhu (stejne jako do Senatu). Tim dame poslanci svobodu rozhodovani pri volbe a volicum zase moznost znat, jestli JEJICH zastupce volil jak slibil nebo jak mu bylo doporuceno pruzkumem. Pri novych volbach muzeme hodnotit jeho praci.

1 1
možnosti
MB

Obecně - Na Rozpočet zvýšení nemá žádný vliv - Jde hlavně o symboly do společnosti. Ty pak říkají - Je po volbách! Kdo vzpomene 100 mld Kč úspor, Vyrovnaný rozpočet. km dálnic, změnu Stanov Hnutí ANO? Podobně hledí učitelé, kde mají své 130-150% mzdy, když prostředky v Rozpočtu ani nejsou! Poslancům se ani nedivím - Sen zaměstnance, hlasuji si o své mzdě! Problém je - Co občan za to obdrží? Bohatnutí a beztrestnost Oligarchy už beru za samozřejmost. No dobře a co dále ? ... :-)

4 0
možnosti
Foto

I kdyby řekl: "Já jsem diktátor, vše bude po mém, nebo vypadněte!" tak bude mít ANO 30% preferencí. Ono to ani tak nevypovídá a velkém šéfovi, jako o jeho voličích.

14 1
možnosti
JL

Pane Flasko. Vudci kterekoliv strany v nase systemu sestavovani Snemovny, vyzaduji PRESNE to, o cem premier hovoril o jeho hnuti. Kazdy vudce strany ocekava od svych ovecek nasledovani sveho berana. Pripominam stari tohoto systemu. Je od roku 1863. Tehdy se jeste nehovorilo o demokracii. Byla to konstitucni monarchie!!!

2 1
možnosti