Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HT

Hanouš

16. 12. 2008 9:26
Vánoce

Minuji vánoce a vánoční trhy, když je člověk promrzlý a koupí si svařák a pak z ústraní pozoruje cvrkot a usrkává víno. Ovšem pouze jednou jedinkrát jsem se vypravila do Vídně na zmíněné trhy. Už nikdy více. Ke stánkům jsme se vůbec neprobojovaly (jely jsme se sestrou) a po ulicích jsme se posouvaly zásadně podle vůle kolemjdoucích. Hrůza hrůzoucí. Tolik lidí pohromadě jsem v životě neviděla, takže veškerá krása vyzdobených ulic a malebnost stánků byla přehlušena tím šíleným davem. Vídeň je nádherné město, ale kdykoliv jindy než o vánocích:-).

0 0
možnosti
IK

pasik00

16. 12. 2008 0:26
heh

pred chvili sem se z drazdan vratil, na weinachtsmarktu jsem byl sice taky ale hlavne jsem tam jel na rande....docetl jsem to jenom k tomu ze jste jel vlakem z bad schandau....omg, normalne sem zaparkoval 2 minutky od trhu za euro na hodku

0 0
možnosti
LV

slaviator

15. 12. 2008 17:25
škoda

Letos jsem se do Dresdenu na vánoční trhy (zatím a pravděpodobně to tak i zůstane) nedostal... Předtím jsem tam byl několikrát asi třikrát. A fakt super. Člověk si nakoupí, dá sice drahou, ale výýýýbornou klobásku... Dvě... Tři;-D A je to.

Jinak bacha, myslím, že v Drážďanech jsou letos trhy dva. R^

0 0
možnosti
LV

slaviator

15. 12. 2008 17:26
Re: škoda

jo, ad historie... vánoční trhy v Drážďanech jsou mimochodem nejstarší v celém Německu R^

0 0
možnosti
SV

stefson

15. 12. 2008 17:16
.. nerozumím kombinované dopravě.. ?

Byl jsem v Drážďanech v sobotu - 100m od hlavního náměstí s trhy (kde se nedalo hnout a vánoční atmosféru mi to opravdu nenavodilo, podivný kýčovitý hrad uprostřed jsem nepochopil vůbec) je velké parkoviště, kde zaplatíte 1€/ hod.. opravdu nevidím důvod někde složitě přesedat na vlak/ mhd.. ;)

Drážďany samozřejmě nejde jinak než doporučit, ale hlavnímu "vánočnímu" trhu se klidně vyhněte...

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

15. 12. 2008 17:09
kterou dobu clanek popisuje?

do drazdan se da vlakem jet na jizdenku SONE uz z cech, takze pruvodci mozna vedel, ktera bije. rovnez rizkarstvi uz dlouho v drazdanech videt neni, toto buranstvi skoncilo s 90. lety. homolkovske rodiny tez odradi od cesty vlakem to, ze se musi vyjet z prahy uz cca v 5 rano tusim.

0 0
možnosti
JM

jmx

15. 12. 2008 17:03
Vhodnější varianta kombinované přepravy

Pokud chcete cestu do Drážďan kombinovat auto/veřejná doprava, doporučuji zvolit cestu autem po dálnici D8/A17 jen na okraj Drážďan do čtvrti Prohlis. Je to kousíček od dálnice a hlavně zaparkujete na rozsáhlém parkovišti u nákupního centra. Osobně tuto cestu volím pravidelně, protože po půl hodině jízdy autem v klidu zaparkuji a poté pokračuji ze zdejší konečné tramvají do centra - doporučuji, je to stejně příjemné zpestření jako jízda S-Bahnem. Celodenní rodinná jízdenka MHD stojí 6,5 EUR. Cestu zpět  z centra pak kombinuji s nákupem v zmíněném obchodním centru. Co se týče vánoční atmosféry v DD, nezbývá než souhlasit - je originální a nemá u nás srovnání. Co se týče Vaší jízdy načerno, měl jste štěstí, protože zastávky podél S-Bahnu jsou vybaveny automaty (v Badu určitě bude na peronu) a jízda by se Vám prodražila na 40 EUR. Za tuhle částku už se dá v DD pořádně rozšoupnout ;-D 

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Prostorově výraznější krátkozrakej pošuk, jež má čas od času potřebu "po svém" sdělit světu své čistě osobní postřehy :)

Seznam rubrik