Zeman Sobotkovi přes Reuters

     Nový druh komunikace, nové předávání zpráv a novou politickou kulturu nastoluje prezident Zeman. Ne Sobotkovi, ne Sněmovně, ne politikům, ne občanům, ale cizí tiskové agentuře svěřil své plány.

     Vzkázal přes Reuters, že poddaný Sobotka splnil veškeré jeho úkoly a požadavky, a že tedy bude tak laskav a někdy v budoucnu ho jmenuje premiérem.

     Aby ponížení Sobotky bylo dokonalé, prezident dnes ve 13 hodin řekne výhrady k ministrům. Ne Sobotkovi, ale novinářům a národu na tiskovce. Sobotka může sedět u televize a dělat si poznámky. Bude na to mít asi hodinu, protože na 16 hod. jeho blahorodí Sobotku předvolalo, bude tak laskavo a převezme od něj podepsanou koaliční smlouvu.

     Pak si jeho blahorodí dopřeje klidný víkend a v pondělí se vypraví do Karlových Varů. Tam bude plkat s hejtmanem Novotným a ostatními papaláši o světlých zítřcích lázeňství a zaostalého kraje vůbec. Občané, chystejte píšťalky.

     Budeme rádi, když do konce příštího týdne dovolí jeho blahorodí další návštěvu Sobotky, tentokráte s opraveným seznamem ministrů. Sežere-li u toho Sobotka čepici, jmenuje ho premiérem. A třeba v tom fofru stihne jeho blahorodí do konce měsíce jmenovat vládu.

     Že Sobotka ustupuje za hranici zákona, je ostuda celé koalice a nové vlády. Horší je, že ustupuje Ústava. Zemanovi se nechce udílet milosti? Pryč s nimi. Zemanovi se nechce jmenovat profesory? K čertu s nimi. Vypadá to tak, že jeho blahorodí nehodlá plnit povinnosti, které mu předepisuje Ústava. Nehodlá plnit prezidentský slib, který nad Ústavou pronesl.

     A kupodivu to prochází. Nejen Sobotka, vláda a celá koalice, nejen ministerstvo spravedlnosti a nejen rektoři na sobě nechají dříví štípat. Všichni občané, kteří v tuto chvíli nepískají, jsou ovce vhodné leda ke stříhání.

  

 

  

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Slonkové to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Jánský | pátek 10.1.2014 9:29 | karma článku: 7,40 | přečteno: 143x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07