TV Šlágr v příloze Práva

     Kdo kupuje sobotní Právo, aby měl program TV, může si přečíst článek Jiřího Sotony Fenomén Šlágr TV aneb Reality show od Peterků (na internetu zatím není).

     Kdo je Sotona si můžeme přečíst zde http://vice.idnes.cz/novinari.aspx?idnov=944. Lepič všelijakých článků do různých příloh.

     Několik stran poslepoval i do Magazínu. Barevné fotografie - usměvavý Peterka, budova JZD, vybavené studio. Dal tak říkajíc nahlédnout pod pokličku. Dotkl se i čísel: „Za reklamu a teleshopping máme měsíčně 1,2 až 1,3 milionu. A potřebujeme 7 milionů.“ Kde Peterkovi berou těch 5,7-5,8 milionu měsíčně Sotona neuvádí.

     Čtenář proto vezme za vděk hlasu lidu a přejde ke kráceným dopisům – názorům čtenářů Magazínu. Paní Matyášová píše, že na ostatních kanálech je jen zabíjení a děkuje Peterkovým. Pan Nebeský píše, že Šlágr je jen pokračování Šmejdů, neboť lidi obírá o peníze. Paní Rychetská píše, že její přítel je kominík a v domácnostech slyší hrát Šlágr. Kamarádka prý má puštěný Šlágr celý den. Ladislav Hnyk správně píše, že na rozdíl od rádia a všelijakých Superstar Šlágr hraje česky a slovensky a propaguje kvalitní kapely. Paní Babincová Peterku přepíná, neboť ty rozhovory a moderování nejsou k poslouchání. Paní Salvová je nadšená, že lidová píseň dosud nezanikla. Pochází z Valašska a vzpomíná, jak se v každé rodině zpívalo např. s Jarmilou Šulákovou. Pan Bešťák vydrží poslouchat jen chvíli, podle něj je Šlágr bohapustý kšeft.          

     Inu, hezky to pan Sotona vyvážil. Dokonce neváhal navštívit Vondráčkovou s Michalem a položil dotaz, co říkají tomu, že na Šlágru znějí známé písně Heleny Vondráčkové. Oba prý pokrčili rameny, Šlágr nesledují a nový interpret nepotřebuje souhlas původního.   

     Sotona není hudebník ani znalec autorského práva. Proto šťastně pluje po povrchu jako papírová loďka po vlnkách Máchova jezera.

     Na závěr Sotona udělal Šlágru reklamu jako budoucímu nejlevnějšímu operátorovi na mobilním trhu a hezky se rozloučil.

     Čtenář nabyl dojmu, že nad Dubném slunce nezapadá.

      

 

...
Tento blog je neveřejný, cenzor Jan Dvořák ho odstranil z hlavní stránky blogů iDnes. Proto tak nízká návštěvnost, proto tak mizivá karma. Za Plesla to lepší nebude, cenzura na iDnes zvítězila.

Autor: Petr Jánský | pondělí 1.9.2014 0:24 | karma článku: 8,80 | přečteno: 390x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07